Representants de les entitats municipalistes i la presidenta de l'ICD en el moment de la signatura
Representants de les entitats municipalistes i la presidenta de l'ICD en el moment de la signatura
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, han signat aquest matí un acord de col·laboració per a la divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120. L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar.
 
En el transcurs de l’acte de signatura de l’acord , Montse Gatell ha subratllat la importància de donar a conèixer que “trucant al 900900120 s’accedeix directament a la xarxa especialitzada de serveis on s’ofereix assessorament professional i acompanyament. Hi poden trucar tant les pròpies dones que travessen situacions de violència com les persones del seu entorn”.
 
Miquel Buch ha destacat que “el món local està plenament compromès en la lluita per eradicar la violència masclista. Des de l’Associació Catalana de Municipis impulsarem el telèfon d’atenció telefònica 900900120 i totes les accions necessàries per fer arribar als ajuntaments  els recursos per a què les víctimes de la violència masclista puguin ser ateses”
 
Per la seva banda,  Xavier Amor, ha explicat que “des de la Federació de Municipis refermem el compromís dels ajuntaments per facilitar tots els mecanismes que siguin possibles per a la protecció de la dona. En aquest sentit, celebrem i valorem molt positivament aquest acord de col·laboració per a la difusió del servei d’atenció telefònica 900900120”.
 
 
Línia 900900120
 
El telèfon 900900120 que l’ICD posa a disposició de les dones en situació de violència masclista va atendre l’any passat un total de 9.050 trucades, que representen una mitjana mensual de 754 atencions. Les trucades van ser en un 92% de casos per violència psicològica, un 35% per violència física, el 7% per violència econòmica i el 2% per violència sexual (cal tenir en compte que es poden superposar diverses situacions de violència).
 
L’atenció és gratuïta, confidencial, s’ofereix tots els dies de l'any, durant les 24 hores i facilita la comunicació en un total de 124 llengües. Un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina atenen en aquest servei les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. Es tracta d’un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima i expressar la situació viscuda. El servei ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.

1  

Imatges

Imatge de la signatura

Imatge de la signatura 2076

1  

Fitxers adjunts

Cartell de la Línia 900900120

Cartell de la Línia 900900120
PDF | 477