Acord per impulsar actuacions d'eficiència energètica en el sector de la logística i del transport

query_builder   5 maig 2014 12:55

event_note Nota de premsa

Acord per impulsar actuacions d'eficiència energètica en el sector de la logística i del transport

TES
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i el director general de Barcelona-Catalunya Centre Logístic, Santiago Bassols, després de signar l'acord.
  • EL Departament de Territori i Sostenibilitat i Barcelona-Catalunya Centre Logístic treballaran conjuntament per millorar l’eficàcia de les accions empresarials i modernitzar el sector
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES), a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat (DGTM), ha signat avui un acord de col·laboració amb l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) per impulsar actuacions en matèria d’eficiència energètica en el sector del transport i la logística. A través d’aquest acord, les dues parts es comprometen a treballar conjuntament per millorar l’eficàcia de la gestió empresarial i avançar cap a la modernització del sector.
 
Concretament, la DGTM donarà suport a les accions endegades per BCL i contingudes al document Manual de solucions i bones pràctiques mediambientals i eficiència energètica en el sector de la logística i el transport, per a l’impuls de les següents mesures:
 
  • Difusió del programa d’eficiència energètica del transport per carretera.
  • Establir una relació entre aquest programa i el distintiu ambiental que concedeix la Generalitat a les flotes de camions que excel·leixen en aquest camp.
  • Perfeccionament i concreció del producte financer, per establir tots els procediments d’intermediació entre les empreses de transport i les entitats financeres, avalistes, proveïdors de recursos, etc.
  • Creació d’un servei d’atenció de les sol·licituds de finançament.
  • Realització d’acords de col·laboració amb associacions de transportistes.
  • Accions encaminades a incrementar l’abast del Programa, definint el nivell “Green Truck”.
  • Promoure la participació de les entitats competents en la posada en pràctica de mesures d’eficiència energètica, no només en el sector del transport, sinó també en la immologística.
 
 
El Departament de TES impulsa des de l’any 2012  mesures d’actuació per a la modernització, internacionalització, millora de la competitivitat i ambientalització de la flota del transport de mercaderies per carretera a Catalunya. Entre les mesures previstes s’hi troben de relacionades amb el compliment d’objectius mediambientals i la difusió de bones pràctiques entre el sector, en el qual s’emmarca l’acord d’avui.
 
D’altra banda, aquest acord se suma a altres aliances que el Departament de TES, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental, ha signat amb organitzacions i empreses i que s’emmarquen en el Pla de millora de la qualitat de l’aire, que preveu diferents mesures per ajudar a reduir la contaminació de l’aire a les ciutats i a generar llocs de treball.
 
 
Barcelona-Catalunya Centre Logístic
 
Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) és una associació amb més de 100 socis -representant als responsables dels diferents esglaons de la cadena logística: empreses de transport i serveis, associacions professionals, usuaris finals i administracions públiques- amb un objectiu comú: consolidar Catalunya com la gran plataforma logística del sud d’Europa.
 
BCL desenvolupa una important tasca de difusió per aconseguir que la logística sigui percebuda com un sector estratègic per a la internacionalització i el creixement de l’economia catalana. BCL defensa que el desenvolupament de les potencialitats i oportunitats logístiques de Catalunya comportarà una millora de la productivitat i competitivitat del seu teixit industrial i comercial.
 
En la seva condició d’Associació Empresarial Innovadora, en marc del corresponent programa del Ministerio de Industria, Energía i Turismo, BCL ha estat treballant en el projecte de Desenvolupament de l’Eficiència Energètica en el sector logístic (immologística i transport), presentant públicament els resultats dels treballs a aquests sectors en jornades com les que es va fer a través de Barcelona Activa ara fa uns mesos.
 
Ara, en el moment de posar en pràctica les orientacions obtingudes en aquest treball, BCL vol aportar la seva col·laboració al conjunt de les actuacions que la Generalitat de Catalunya i les associacions sectorials per millorar la competitivitat del sector logístic.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 306

Foto

Foto
JPG | 1371

Foto

Foto
JPG | 1388

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined