• El cap del Govern ha lliurat aquesta nit la VI beca Fero d’Investigació Oncològica, que ha estat atorgada a la doctora Sandra Peiró de l'Institut Hospital del Mar
VI Beca Fero
El president, l'alcalde i el doctor Baselga amb la guanyadora de la Beca Fero, Sandra Peiró
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat aquesta passada nit la VI Beca Fero d’Investigació Oncològica Traslacional, que atorga la Fundació Fero, i que enguany ha rebut la doctora Sandra Peiró, de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, per impulsar el projecte “Dinàmica de la cromatina durant la progressió tumoral”.
 
En el decurs de l’acte, el president ha adreçat unes paraules als assistents, mitjançant les quals ha refermat el compromís del Govern en la lluita contra el càncer. Així, Mas ha destacat que, malgrat la reducció d’un 20% del pressupost públic, “que vol dir 5.000 milions d’euros que teníem i ara no tenim”, s’ha procurat que “el que és fonamental en l’àmbit de la salut no quedés apartat”. Per això, ha continuat dient el president, “l’atenció a les persones que pateixen càncer continua sent una atenció absolutament prioritària i prioritzada”.
 
El cap de l’Executiu ha volgut ressaltar també l’avenç de Catalunya en el camp de la recerca i la producció científica. “En els últims 15 anys hi ha hagut un canvi profund, radical, i extraordinàriament positiu en aquests camps”, ha afirmat Artur Mas, i ha continuat “això no ha estat fruit de la casualitat sinó dels esforços ben dirigits per part dels poders públics, els professionals, els centres hospitalaris i universitaris i la societat en general”.
 
En aquesta línia, el president ha posat en relleu el fet que “tot i que la població de Catalunya representa l’1,5 % dins la Unió Europea, la nostra producció científica equival al 3%, per tant, el doble que ens pertoca per població, i això és el resultat de l’esforç ben conjuntat i mantingut tant com hem pogut en aquestes èpoques complicades econòmicament”.
 
El president ha remarcat però que aquesta excel·lència no hauria estat possible “sense la base de científics i metges de primeríssim nivell que tenim a Catalunya, que no només dóna qualitat, garantia i seguretat a la sanitat catalana sinó que s’ha convertit en referent internacional”, i ha posat com a exemple el doctor Josep Baselga, president de la Fundació Fero i director científic del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO),  que ha estat nomenat president de l'American Association for Cancer Research (AACR).
 
A l’acte d’aquesta nit, al qual ha seguit un sopar benèfic per recaptar fons, hi han assistit també l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
 
La guanyadora de la VI Beca Fero, Sandra Peiró, és doctorada en bioquímica per la Universitat de Barcelona (2011) i ha estat guardonada amb diversos reconeixements del Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Ciència i Innovació, a més de ser la guanyadora del Betty Hay Award per TEMTIA. A més, ha realitzat 7 projectes d’investigació i disposa de més de 20 publicacions.
 
L’objectiu de l’estudi pel qual ha estat guardonada la doctora Peiró és determinar l’estructura tridimensional del genoma de cèl·lules tumorals i especialment es pretén fer durant la progressió tumoral i l’adquisició de propietats metastàtiques.
 
La Fundació Fero és una entitat privada que contribueix al desenvolupament de la investigació del càncer i el tractament oncològic. Va ser constituïda el 2001 pel director Josep Baselga i un conjunt de personalitats representatives de la societat civil i institucional.
 

1  

Imatges

Lliurament Beca Fero

Lliurament Beca Fero 833