• El conseller de la Presidència ha inaugurat el Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques
El conseller Homs jugant a tennis taula amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir
El conseller Homs jugant a tennis taula amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lamentat avui que el govern espanyol, els membres del qual reconeixen “en privat” que les transferències de recursos a les comunitats autònomes, estan “mal plantejades”, no tingui el “coratge” per abordar aquesta situació. “Ens hagués agradat un compromís per part del govern espanyol per resoldre-ho”, ha afegit. “ Simplement amb aquestes coses recomano sempre mirar què diuen els experts”, ha dit en resposta a les crítiques que ha fet el govern espanyol sobre el resultat de les balances fiscals presentades ahir pel conseller Andreu Mas-Colell. “És evident”, ha destacat, que el sistema de transferències actual té “una conseqüència molt negativa per l’economia catalana i no té justificació possible”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de presidir la inauguració del Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques juntament amb l’alcalde la ciutat, Enric Mir; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; el president del nou equipament, Enric Vall; la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso; el president de la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis Taula, Jordi Fontanet, el president de la Federació Catalana de Tennis Taula, Joan Arnau, i altres membres del consistori. D’altra banda, el bisbe de Lleida, Joan Piris, ha fet la benedicció de les noves instal·lacions.
 
Homs ha afirmat també que, lluny de fer “populisme”, està convençut que en una hipotètica Catalunya independent es farien “més inauguracions” com la d’avui, un equipament que representa “l’equilibri territorial del país”. En aquest sentit, el portaveu s’ha tornat a referir al càlcul de les balances fiscals presentades pel Govern i ha dit que “només que disposéssim d’una mica mes dels recursos que paguem i no tornen”, es podrien fer “més inauguracions com la d’avui”. “De seguida troben una excusa per dir no, per criticar i per desqualificar” ha lamentat.
 
El conseller ha subratllat també l’excepcionalitat del nou Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques perquè inauguracions d’aquesta mena passen amb “compta-gotes” i en aquest cas, a més, és un clar exemple “d’equilibri territorial” i d’“equipament de país”.
 
Prèviament a la inauguració del nou centre, el conseller ha visitat l’ajuntament de la vila, on ha signat en el Llibre d’Honor.

2  

Imatges

El conseller Homs jugant a tennis taula amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir

El conseller Homs jugant a tennis taula amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir 60

El conseller Homs signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament de les Borges Blanques

El conseller Homs signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament de les Borges Blanques 80