Imatge de l'atenció als mitjans posterior a la signatura
 
·        El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i l’alcalde l’Olot, Josep M. Corominas i Barnadas, han signat aquest migdia un conveni per impulsar el projecte del nou mercat municipal. En virtut d’aquest acord, la Generalitat aporta 100.000 euros al projecte d’enderroc i construcció de les noves instal·lacions del mercat municipal.
 
·        D’altra banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat i l’alcalde d’Olot ha formalitzat també avui sengles convenis amb el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, i amb el president de l’Associació dels Placers del Mercat d’Olot, Jordi Vilarrasa, per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. Amb aquests convenis, la Generalitat dóna suport a les accions de foment d’aquest equipament comercial amb un total de 33.000 euros.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i l’alcalde l’Olot, Josep M. Corominas i Barnadas, han signat aquest migdia un conveni per impulsar el projecte del nou mercat municipal. En virtut d’aquest acord, la Generalitat aporta 100.000 euros al projecte d’enderroc i construcció de les noves instal·lacions del mercat municipal.
 
L’objectiu de l’Ajuntament d’Olot és revitalitzar el centre de la ciutat i convertir-lo en un pol d’atracció turística i d’activitat comercial. En la dinàmica de transformació del comerç en general i dels mercats municipals en particular, és una prioritat el projecte del nou mercat municipal, que actuarà com a locomotora en el territori i millorarà la competitivitat tant de les empreses que hi operen com la de les de la seva zona d’influència.
 
Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), articula les actuacions per a la consolidació i dinamització dels centres comercials urbans de Catalunya. 
 
Impuls al projecte de centre comercial a cel obert

En el marc de la visita a Olot, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i l’alcalde de la ciutat, Josep M. Corominas, també han formalitzat sengles convenis de col·laboració amb el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira i Pons, i amb el president de l’Associació dels Placers del Mercat d’Olot, Jordi Vilarrasa i Vilanova, per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat.
 
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO). De la seva banda, l’Ajuntament d’Olot reitera el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert de la ciutat.
 
Amb aquestes premisses, l’objecte conveni és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col·lectiu urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
 
L’Associació de Comerciants d’Olot i l’associació de Placers del Mercat d’Olot impulsaran els seus respectius plans d’actuacions del centre comercial a cel obert en el municipi. De la seva banda, l’Associació de Comerciants d’Olot ha dissenyat un pla que preveu accions com la iniciativa “Olot x 2”, el Carnaval comercial, l’acció “Pintem la guardiola per Càrites”, l’Olot Shopping Nit, la jornada de Botiga al carrer Agost, la Fira de Sant Lluc, la campanya de Nadal, la Cagada del Tió, els llums de Nadal, la marxa Nadalenca i el projecte “Espais actius”
 
Al seu torn, l’associació de Placers del Mercat d’Olot impulsarà el pla específic per a dinamitzar aquest equipament en el marc del projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat. El pla d’actuacions preveu la col·laboració amb les fires que se celebren a la comarca de la Garrotxa —la Fira de Sant Pau del Fesol, la Fira del Batet de la Serra del Fajol, la Fira del Farro de la Vall de Binyana, la Fira de l’Embotit d’Olot, la Fira de Sant Lluc d’Olot i les Festes del Tura d’Olot—, la campanya “On és el Mic?”, i accions de promoció, comunicació i difusió del canvi d’ubicació del mercat municipal.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta a ambdós projectes, amb un pressupost global de 74.000 euros, una subvenció total de 33.000 euros en el marc del  programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'atenció als mitjans posterior a la signatura dels convenis

Imatge de l'atenció als mitjans posterior a la signatura dels convenis
JPG | 713