• El pla INFOCAT s’ha posat en Prealerta pel risc d’incendi forestal que afecta a les comarques del Baix Camp i el Priorat a Tarragona i a totes les comarques de les Terres de l’Ebre
  • No hi ha valors extrems de perill d’incendi però és alt a les comarques afectades i molt alt en alguns punts del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre
 
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que afecta avui a les comarques al sud de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. És per això que es recomana extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses.
 
En base a les dades del mapa de perill d’incendi forestal de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, les comarques on es determina un risc elevat d’incendi forestal avui són:
  • Demarcació de Tarragona: Baix Camp i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
En alguns punts de les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre el perill d’incendi és molt alt.
 
Tot i que el perill no arriba a ser extrem, sí augmenta avui a causa de les condicions meteorològiques d’avui i dels últims dies així com l’estat de la vegetació. És per això que Protecció Civil de la Generalitat demana a la població extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin al telèfon d’emergències 112.  
 
En especial, davant de la previsió del Servei Català de Trànsit d’una elevada mobilitat en el dia d’avui es recorda que, si us trobeu a la carretera, està prohibit llançar burilles enceses ni llumins encara que semblin apagats per la finestra del cotxe, ni en moviment ni amb el vehicle aturat, ja que poden ser l’origen d’un incendi forestal sobretot si hi ha alguna massa forestal propera. Igualment, si es camina a prop de zona forestal, el risc de generar un incendi amb burilles o llumins és similar.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, estan anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Trobareu també la informació de la prealerta INFOCAT al twitter @emergenciescat i al facebook https://www.facebook.com/emergenciescat i podeu accedir al detall dels consells de prevenció i autoprotecció a l’enllaç web www.gencat.cat/interior/incendisforestals