Catalunya suma 5 noves distincions Proof of Concept (Prova de Concepte) després que el Consell Europeu de Recerca (European Research Council, ERC)  hagi fet pública la primera convocatòria corresponent a  2014. Catalunya és el tercer país amb més ajuts per fer prototips i afavorir la comercialització d’un idea innovadora, el que demostra l’excel·lència del sistema català de recerca.
 
Els investigadors que han estat reconeguts en aquesta nova convocatòria són Santiago Badia del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE);  Eduard Batlle  de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB);  Manel Esteller de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL);  Victor Guallar del Barcelona Supercomputing Center (BSC); i Marta Mas de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).
 
Aquests ajuts tenen una dotació econòmica de fins a 150.000 euros i permeten a investigadors que anteriorment ja havien obtingut un ajut de l’ERC (Starting o Advanced Grants), disposar de recursos addicionals per posar en pràctica el potencial innovador i comercial de les idees generades en els seus projectes i apropar la seva recerca al mercat.
 
En aquest sentit, el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat que els resultats de la primera convocatòria del Proof of Concept 2014 indiquen “el gran potencial de la recerca catalana per la seva transferència al teixit productiu”. Castellà ha afegit que aquests reconeixements “demostren que Catalunya és clarament tractora en generació de valor i que estem en condicions d’impulsar la productivitat i el creixement econòmic a partir del coneixement que generem”.
 
Els 5 projectes catalans guardonats per l’ERC en la primera convocatòria del 2014 dels  Proof of Concept representen el 10% dels ajuts concedits, que han estat un total de 50. Catalunya és enguany el tercer país de l’Espai Europeu de Recerca (ERA) en nombre de reconeixements rebuts, després d’Israel (11) i el Regne Unit (10). A la resta de l’Estat hi ha hagut un únic investigador guardonat, Susana Marcos, del CSIC (Madrid). En els quatre anys d’aquesta modalitat d’ajuts, dirigits a impulsar noves oportunitats comercials a partir de la recerca de frontera, Catalunya ha rebut 16 de les 228 concessions atorgades.

1  

Fitxers adjunts

Projectes guardonats amb el Proof of Concept 2014

Projectes guardonats amb el Proof of Concept 2014
PDF | 47