La Sala d'Art Jove presenta les activitats de l'últim trimestre del 2014 a la Fundació Suñol

La novetat més destacada és que les accions artístiques s'emplaçaran en diferents sales d'exposicions i centres d'art externs

query_builder   26 setembre 2014 19:00

event_note Nota de premsa

La Sala d'Art Jove presenta les activitats de l'últim trimestre del 2014 a la Fundació Suñol

La novetat més destacada és que les accions artístiques s'emplaçaran en diferents sales d'exposicions i centres d'art externs

El director general de Joventut, Toni Reig, i el director de la Fundació Suñol, Sergi Aguilar han presentat aquesta tarda a la seu de al Fundació la programació del darrer trimestre de l’any de la Sala d’Art Jove gestionada pel Departament de Benestar Social i Família. La programació, que inclou l’elaboració de fanzines, esdeveniments, accions, trobades i una exposició, duu per títol “Pica i fuig”.
 
La novetat més destacada de la programació d’aquest any és que les accions artístiques no es duran a terme a la pròpia Sala d’Art Jove, sinó que s’emplaçaran en diferents sales d’exposicions i centres d’art gràcies a la col·laboració amb d’altres institucions. D’aquesta manera, s’aconsegueix que els joves artistes puguin connectar amb nous públics i, a la vegada, projectar-se professionalment en el món de l’art.
 
La programació, sempre a càrrec de joves artistes guanyadors de la convocatòria Art Jove 2014, és la següent:
 
Acció 1
 
Títol: Diserción de circuitos ideológicos
Autor: Martín Rico
Data: Dimecres 1 d’octubre, 19 h. Homesession
Lloc: C. Creu dels Molers, 15. Baixos. Barcelona
 
 
Acció 2
 
Títol: Anuncia la feina un cop acabada
Autor: Daniel Moreno
Data: Dimarts 14 d’octubre. Fundació Joan Miró
Lloc: Parc de Montjuïc. Barcelona
 
Acció 3
 
Títol: Ready to rebel (Performance en el marc del programa MACBA es viu)
Autor: Ariadna Guiteras
Data: Dissabte, 18 d’octubre, 19 h. MACBA
Lloc: Plaça dels Àngels, 1. Barcelona
 
Acció 4
 
Títol: Los rechazados
Autor: Caterina Almirall, Miquel García, Antònia del Río
Data: Dissabte, 25 d’octubre, 12 h.
Lloc: Centre d’Art la Panera. Pl. de la Panera, 2. Lleida
 
Durant la presentació de la programació del darrer trimestre de la Sala d’Art Jove també s’ha presentat la publicació Documentació. La revista recull reflexions de joves artistes al voltant de les pràctiques artístiques que formulen una crítica que no es limita al camp estètic, sinó que impliquen un comentari social, polític i cultural i és el resultat del taller que va tenir lloc el maig passat al centre d’intercanvi artístic Halfhouse (Barcelona).
 
A la presentació de “Pica i fuig” també han intervingut Laura Llaneli i Clàudia Pagès, dues artistes llicenciades en Belles Arts que van resultar guanyadores en l’edició d’aquest 2014 de la convocatòria Art Jove, impulsada per la Direcció General de Joventut.
 
Activitat permanent
 
La Sala d’Art Jove, gestionada pel Departament de Benestar Social i Família,  produeix i exposa pràctiques artístiques emergents entre la gent jove. La seva programació es configura a partir d’una convocatòria pública i de periodicitat anual, amb l’abast circumscrit a Catalunya i dirigida a joves menors de 30 anys.
 
Una aposta important de la Sala d’Art Jove és l’articulació d’un procés de formació amb els artistes seleccionats a l’hora de produir les diferents exposicions. Aquest procés es realitza a través de dinàmiques informals, de procediment en horitzontal, i es compta amb la participació de diferents professionals que articulen conjuntament amb els artistes un procés de producció compartit. D’aquesta manera, la iniciativa s’ha convertit en un autèntic laboratori per a l’experimentació, la formació i la projecció de joves artistes.
Al llarg del 2014, la Sala d’Art Jove també ha portat les accions i exposicions de joves artistes a d’altres centres culturals de referència arreu de Catalunya, com el MNAC (Barcelona), ACVIC – Centre d’Art Contemporani (Vic), Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre (Amposta) i Hangar (Barcelona).
 
Més informació
 

1  

Fitxers adjunts

'Pica i fuig'

'Pica i fuig'
JPG | 151

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined