El pare Daniel Simón, prevere de la Parròquia ortodoxa romanesa Naixement de Sant Joan Baptista de Lleida, i  Isidre Gavín, membre del Consell d’Administració de l’Institut Català del Sòl, han signat aquest matí l’escriptura de compravenda d’un edifici a Santa Maria de Gardeny on la comunitat ubicarà la seva església. L’acte ha tingut lloc a la seu de la Delegació del Govern i ha comptat amb la presència del director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.
 
L’edifici, propietat de l’INCASÒL, està situat al Passeig de Ronda i fins l’any 2008 va acollir les dependències de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida. Té una forma rectangular i 1.533m2 de superfície construïda distribuïts en tres plantes (soterrani, planta baixa i planta primera). El pare Daniel Simón ha informat que preveuen invertir 100.000 euros en la reforma de l’edifici del qual mantindran l’estructura i les parets exteriors però modificaran totalment l’interior per donar-li la forma d’una església ortodoxa.
  
Per la seva banda, Isidre Gavín s’ha mostrat satisfet de que un col·lectiu molt arrelat i amb una relació fraternal amb els feligresos catòlics i amb tota la societat lleidatana puguin complir el seu desig de tenir una seu fixa i permanent per a les seves activitats. La comunitat ortodoxa romanesa de Lleida ha anat creixent arran dels moviments migratoris de les darreres dècades. Actualment aplega uns 1.200 fidels que celebren el culte a l’església catòlica del Carme.

2  

Imatges

Fotografia de l'edifici

Fotografia de l'edifici 1672

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 1275

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 729