Els serveis territorials fa 5 mesos que van enviar el PRUG als tres ajuntaments implicats (Roses, Cadaqués i el Port de la Selva)
La Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat ha ampliat el termini d’al·legacions a 45 dies
Paral·lelament a l’exposició Pública, s’ha sol·licitat un informe dels organismes sectorials amb competències afectades i s’han estat realitzant reunions en el territori
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha sotmès a informació pública durant 45 dies (a partir del passat dia 3) el Pla rector d’ús i gestió (PRUG) de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus. La publicació d’aquest anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha anat precedit d’una sèrie de reunions mantingudes amb els alcaldes de la zona durant aquest estiu per anar-los facilitant la informació sobre el nou Pla rector. Durant aquestes trobades, responsables del Departament d’Agricultura es van comprometre a sotmetre el nou pla a un període d’informació pública suficientment llarg i participat com per poder admetre totes les al·legacions.
A més, tal i com va informar el Departament el passat 2 d’octubre, també s’ha sol·licitat de manera simultània un informe dels organismes sectorials amb competències afectades, i es concedeix audiència per al termini de 45 dies als ajuntaments de Roses, Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Diputació de Girona.
En aquest sentit, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Girona va trametre als 3 alcaldes dels municipis implicats, el passat 9 de maig del 2014, el PRUG de forma prèvia a la publicació provisional al DOGC (que s’ha fet el 3 d’octubre).
Per tant, estem parlant d’un període llarg de més de 5 mesos des que va es posar el pla en coneixement dels ajuntaments i el moment en què s’ha produït la publicació provisional per a fer les esmenes que s’haguessin considerat.
Així mateix, durant aquest període s’ha previst una sèrie de reunions territorials per donar a conèixer aquest nou PRUG que pretén millorar la gestió del medi marí del Parc, ordenar les activitats que s’hi desenvolupen, tot compatibilitzant-les amb la conservació, i afavorir el desenvolupament socioeconòmic sostenible del territori.
Així, el 30 de juliol es va fer una reunió als Serveis Territorials d’Agricultura a Girona, amb 4 tècnics de la Subdirecció de Medi Natural, la directora del Parc, 3 alcaldes i el director dels Serveis Territorials.
El PRUG és una eina que millorarà la gestió del medi marí del Parc i ordenarà les activitats que hi tenen lloc, cosa que ha d’afavorir el desenvolupament socioeconòmic sostenible del territori. El PRUG es deriva de la Llei 12/1985 de parcs, de la llei del Parc de Cap de Creus i del Pla especial.
Tal i com ja es va comunicar la setmana passada, tots els documents que formen part de l’expedient es poden consultar a la pàgina web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural:
o en paper a la seu de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat (c. del Doctor Roux, 80, Barcelona 08017); a la seu del Parc Natural de Cap de Creus (Palau de l’Abat, Monestir de Sant Pere de Rodes, 17489 El Port de la Selva), i als Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (pl. de Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona) durant el termini esmentat, en què hom pot formular les al·legacions que es creguin convenients.
Les al·legacions i les observacions es poden presentar, preferentment, a les esmentades seus.