Barcelona acull, des d'avui i fins aquest diumenge, 19 d’octubre, la cinquena edició de la fira Mercat de Mercats, el festival de l’alimentació de qualitat i proximitat, que tindrà lloc a la plaça de la Catedral de la capital catalana
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), col·labora en aquest esdeveniment gastronòmic i alimentari, la gran fira anual del producte fresc a Barcelona, amb l’organització d’un àrea dedicada als productes i productors d’aliments de qualitat i de proximitat, i als vins catalans. D’aquesta manera, els productors i elaboradors catalans podran ofertar els seus productes als visitants de la fira.
 
A més d’oferir productes per a degustació, les empreses catalanes podran vendre directament els seus productes, i disposaran, així, d’un espai per a l’entrada de liquiditat i, el que és més important, podran ampliar la xarxa de contactes amb el consumidor final. El lligam entre producció i consum és un dels objectius d’aquest tipus d’actuació, perquè permet incrementar el valor percebut a l’hora de comercialitzar els productes per part del productor.
 
Olis, conserves de peix, formatges, embotits, coques, codony, mel, verdura, bolets, pa, lactis, vinagre, cervesa, torrons i gelats seran les propostes que arribaran als consumidors de Barcelona directament dels productors.
 
D’altra banda, l’espai Els Nostres Vins i Caves, ubicat al voltant de la zona de Cuines de Mercat, permetrà al visitant degustar les elaboracions que presenten els cellers en un recorregut per diferents denominacions d’origen del vi i del cava reconegudes a Catalunya.
 
Empreses participants:
 
Almogaver | cervesa artesana | Barcelona
Betara | formatges | Perafita (Osona)
Bosch i Casals Embotits Artesans | embotits | Sant Feliu de Sasserra (Bages)
Cal Xec | embotits | Camprodon (Ripollès)
Camp Foment Maialenc SCCL| oli d’oliva DOP Les Garrigues | Maials
(Les Garrigues)
Casa Noguera | embotits | La Torres de Claramunt (Anoia)
Cervesa del Montseny | cervesa artesana | Sant Miquel de Balenyà (Osona)
Conserves Latorre | conserves de peix | Barcelona
Cooperativa del Camp de Vinaixa | oli d’oliva DOP Les Garrigues | Vinaixa
(Les Garrigues)
Disfruta & Verdura | verdures | Barcelona
Embotis Can Gaburra | embotits |La Pinya (Garrotxa)
Embotits Arblanch Vic | embotits | Gurb (Osona)     
Embotits Artesans Gori | embotits | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
Embotits l’Esquiador | embotits | Ripoll (Ripollès)
Formatges Can Pujol | formatges ecològics | Vilassar de Dalt (Maresme)
Formatges Montbrú | formatges ecològics | Moià (Bages)  
Formatges Pastor de Morella | formatges | Teià (Maresme)
Forn Franquesa | coques | Perafita (Osona)
Forn Mistral | fleca, IGP Pa de Pagès | Barcelona
Gelats i Torrons Soler Artesans | gelats i torrons | Badalona (Barcelonès)
Lo + Bo de Lleida | coques | Mollerussa (Pla d’Urgell )
Mas Claperol | formatges i làctics | Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
Mel de Gratallops – Somper | mel | Gratallops (Priorat)
Monbolet | bolets | Berga (Berguedà)   
Peixos Els Bomba | conserves de peix | Palamós (Baix Empordà)
Postres Mas Grau | postres làctics | Sant Vicenç de Torelló (Osona)
Terral de Sant Isidre i Arbequina de Sant Isidre | oli d’oliva DOP Les Garrigues | Les Borges Blanques (Les Garrigues).
Torrons Vicens | torró IGP Torró d’Agramunt | Agramunt (Urgell)
Trobador Gastronòmic SL | formatge | Manresa (Bages)
Valliser | codonyat | Vilobí del Penedès (Alt Penedès)
Vinagres Castell de Gardeny | vinagre | Mollerussa (Pla d’Urgell)
 
Empreses participants a l’espai Els Nostres Vins: 
 
Canals i Munné | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Cava Berdié | DO Cava | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Cava Maria Rigol Ordi | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Caves Bolet | vi DO Penedès, DO Cava | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Caves Roger Goulart | DO Cava | Sant Esteve Sesrovires ( Baix Llobregat)
Covides Vinyes-Cellers | vi DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès
(Alt Penedès)
Mas Rodó Vitivinícola | vi DO Penedès | Barcelona
Mascaró | vi DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Maset del Lleó | vi DO Penedès, DO Catalunya, DO Cava | La Granada
(Alt Penedès)
Mont-Ferrant | DO Cava | Tiana (Maresme)
Origami Wines | vi DO Montsant | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Parató | vi DO Penedès, DO Cava |  El Pla del Penedès (Alt Penedès)
Rendé Masdéu i Simó de Palau | vi DO Conca de Barberà | L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà).
Torreblanca | DO Cava | Olèrdola (Alt Penedès)
Vilarnau | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Vins i Caves Portell | vi DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Cava | Sarral (Conca de Barberà)
 
Mercat de Mercats, una proposta consolidada
 
Mercats de Mercats pretén recrear un autèntic mercat amb parades on es vendrà, es promourà i es donarà a conèixer el producte agroalimentari català, el territori i el país, i on es podrà comprar qualitat i plaer. El seu objectiu és convertir Barcelona en el gran mercat de la Mediterrània, promoure l’activitat econòmica, vinculada a la producció i distribució alimentària del país, donar a conèixer la qualitat dels productes que s'hi venen i la producció agrària i artesana catalana vinculada al comerç de mercat, així com els beneficis de menjar els productes frescos i de qualitat que es troben en els nostres mercats.
 
Aquest esdeveniment és, també, una forma festiva d'apropar a la ciutadania una sèrie de valors que incorporen els mercats: són proveïdors de producte de qualitat, sostenible, vinculat a l'alimentació saludable i a la dieta mediterrània, atès per professionals experts en aquests productes, un espai de trobada i de transmissió de la nostra cultura culinària.
 
D'altra banda, el món gastronòmic hi serà representat mitjançant espais de tast de tapes elaborades amb productes típics del país, i es comptarà amb altres espais amb diverses activitats obertes al públic, per tal d’apropar la ciutadania al coneixement de l'ús dels productes de mercat a la cuina.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.