moment de l'acte
moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha presidit avui l’acte inaugural de la reunió anual  de la Societat Espanyola de Seguretat Alimentària, que tindrà lloc a Lleida els dies 23 i 24 d’octubre, sota el lema “Seguretat alimentària: analitzant el futur”. En aquest marc, es duran a terme debats oberts i es parlarà d’aplicacions pràctiques per al sector alimentari, en un moment clau de canvis en les estructures, les normes i els coneixements científics referents a aquest àmbit.
En el seu discurs, el conseller Pelegrí ha assenyalat la seguretat alimentària “com una prioritat per a la població i, per tant, també per al Govern, que, de manera integrada i coordinada, ve implementant a Catalunya tot un conjunt d’actuacions en aquest sentit. Aquest seguiment es realitza al llarg de tota la cadena alimentària, des de l’origen al consumidor (la recopilació i l’anàlisi de la informació, l’assessorament científic i la difusió de la informació com a elements essencials de la política de seguretat alimentària) fins a les inspeccions pertinents (sota el principi de transparència i de millora continuada) i donant cobertura a tot el territori mitjançant també una coordinació estatal i comunitària. I no ens cansarem d’esmerçar-hi els esforços necessaris com ja venim fent.”
 
En aquest sentit, el conseller d’Agricultura ha fet referència al Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2012-2016, “un instrument bàsic en aquesta política i que constitueix un dels referents fonamentals de les nostres accions en permanent col·laboració, coordinació i comunicació amb la resta de parts implicades en la seguretat alimentària a Catalunya, com són els operadors de la cadena alimentària, altres departaments de la Generalitat, les administracions locals i la ciutadania en el seu conjunt.”
 
Així ¾ha prosseguit Pelegrí¾, “el model alimentari de Catalunya  basat en la seguretat, la traçabilitat, la diversitat, i la qualitat dels productes, està orientat a afavorir un millor funcionament dels intercanvis comercials i es fonamenta en la diferenciació de la qualitat i l'origen d'aquests productes, en la protecció i la potenciació dels productes tradicionals i de proximitat, en el foment de la certificació de la qualitat i l'enfortiment dels mecanismes de seguretat, control i inspecció de la qualitat agroalimentària.”
 
Sociedad Española de Seguridad Alimentaria
 
La Sociedad Española de Seguridad Alimentaria (SESAL) és una societat científica que neix amb el desig de promocionar i afavorir l’òptim desenvolupament d’un alt nivell de seguretat alimentària en el nostre país. Pretén  promocionar el debat i l’opinió consensuada dels professionals de la seguretat alimentària, així com impulsar l’intercanvi d’informació i experiències i la celebració d’activitats orientades a la capacitació i la investigació en aquesta disciplina científica.
 
El perfil professional dels seus associats és divers. Tots ells preocupats per temes de salut i seguretat relacionats amb els aliments: veterinaris, biòlegs, farmacèutics, metges, químics, enginyers, economistes, nutricionistes, salubristes, advocats, responsables de l’administració pública, càrrecs universitaris, assessors de la indústria agroalimentària i fabricants de productes agroalimentaris.
 
Dins de les activitats d’aquesta Societat, tenen lloc reunions anuals amb la finalitat de donar l’oportunitat a tots els socis i professionals interessats en la Seguretat Alimentària de compartir experiències i avenços científics sobre qüestions d’interès.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

1

1
JPG | 1777