- Associacions franceses de ports esportius, l’associació catalana i la federació estatal juntament amb Ports de la Generalitat signen un conveni per al desenvolupament econòmic i turístic dels ports esportius
- Totes les regions signants representen 263 ports esportius amb 156.000 amarratges, un 20% dels quals són catalans
- Les regions de la conca mediterrània d’on són els signants són: Catalunya, Llenguadoc-Rosselló, Provença-Alps-Costa Blava i Còrsega
El conveni estableix les línies de treball que s’han de dur a terme durant els pròxims tres anys per aconseguir l’objectiu de crear una nova Unió Mediterrània de Ports Esportius per al desenvolupament econòmic i turístic dels ports esportius. Les regions de la conca mediterrània que han signat l’acord són: Catalunya, Llenguadoc-Rosselló, Provença-Alps-Costa Blava i Còrsega i representen 263 ports esportius amb 156.000 amarratges, un 20% dels quals són catalans.
Els objectius i directrius estratègics principals són:
- Fomentar l’observació conjunta del pes econòmic de l’oci i la navegació en els ports esportius, l’evolució de les pràctiques i les tendències de consum, amb la finalitat d’anticipar les perspectives de desenvolupament del sector econòmic.
- Promoure les noves pràctiques nàutiques en els ports esportius i fomentar entre les generacions joves el descobrir la navegació, principalment aplicant nous mètodes d’aprenentatge o fins i tot prestacions i serveis més adequats (lloguers, flotes-escoles, tarifes reduïdes, propietats compartides...)
- Adaptar nous productes de navegació, esportiva i d’esbarjo, per afavorir la navegació en l’Arc Mediterrani Nord en forma d’estades integrades i de polítiques tarifàries promocionals decidides i elaborades de comú acord per les associacions signants.
- Impulsar oferta, màrqueting i eines de comunicació comuns amb la finalitat de contribuir a la posada en valor d’un destí mediterrani compartit, per mitjà d’eines i noves tecnologies més integrades.
- Fomentar en els ports esportius de destí, la unificació d’una gestió mediambiental portuària exemplar, basada en el marc de referència de la norma europea Clean Harbours CWA 16387.
- Millorar la qualitat de la gestió, les prestacions i planificacions dels usos en els ports esportius amb la finalitat de fomentar el seu atractiu i el seu pes econòmic.
- Invertir en la professionalització i la formació del personal i dels directius dels ports esportius al llarg de tota a seva carrera, per afavorir la millora progressiva dels serveis i planificacions dels ports esportius, i adaptar-se també a la diversificació de les activitats, usos i ocupacions dels ports.
1