El conseller d'Agricultura ha felicitat organitzadors i participants per fomentar i donar a conèixer la cuina pròpia de la comarca
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha participat avui a l’acte de presentació de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que per vintè any consecutiu organitza el Consell Comarcal de les Garrigues per fomentar i donar a conèixer la cuina pròpia de la comarca així com el sabor que l'oli d'oliva dóna a molts dels seus plats.
La Mostra, que tindrà lloc els caps de setmana i festius de l'1 de novembre al 14 de desembre, és fruit del treball de participació i l’esforç dels restauradors de la comarca. Enguany, com a novetat, durant l’acte de presentació s’han lliurat als restaurants participants a la Mostra unes plaques commemoratives amb motiu dels 20 anys d’aquest esdeveniment.
El conseller d’Agricultura ha felicitat organitzadors i participants “per aquests 20 anys mostrant el patrimoni culinari propi de les Garrigues. L’experiència ja us avala. Una iniciativa gastronòmica que incideix en la importància de l’oli d’oliva als plats garriguencs i troba l’equilibri entre el que és tradicional i allò més innovador. Combinant els ingredients de l’interior amb la influència mediterrània.”
Així, aquells que participin a la Mostra podran degustar menús que són elaborats amb productes típics de la zona, com el tomàquet, els embotits d'Arbeca i, especialment, l'oli d'oliva verge extra que s'elabora a la zona. A més, els restaurants oferiran vins de les Garrigues amb preus especials per acompanyar l'àpat..
Pelegrí també ha destacat l’èxit de la iniciativa, que arriba cada any a més gent. L’any passat es van vendre un 5% més de menús que l’any anterior. I ha dit que “cal donar a conèixer a la societat les diferents realitats gastronòmiques que tenen ben a prop seu. Aquesta mostra n’és un exemple. Es compra i es consumeix el que es coneix”.
També ha posat de manifest l’encert del “binomi gastronomia/restauració. Els restauradors són grans ambaixadors i prescriptors dels nostres productes. Són grans promotors dels productes de casa. La nostra cuina és reflex del que cultivem i criem aquí. És una comunió dels esforços dels nostres pagesos, ramaders, restauradors...
I ha conclòs lloant l’oli d’oliva verge extra, que segons el conseller “és molt més que un ingredient, és una font de salut, de benestar personal. L’oli és un producte excepcional que permet donar a conèixer i internacionalitzar la comarca”.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
1