L’Escola Agrària de Tàrrega acollirà demà una sessió informativa per presentar el nou projecte d’Emprenedoria en explotacions agrícoles extensives en regadiu que té previst l'inici a principis de l’any 2015.
 
Aquesta serà la segona edició de l’Emprenedoria en extensius, i la dissetena emprenedoria organitzada conjuntament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Aquests cursos d'emprenedoria en diferents sectors agraris tenen l'objectiu d'aportar els coneixements i les experiències necessàries perquè els joves empresaris agraris puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat.
 
La metodologia d’aquests cursos és activa, i es basa en sessions específiques amb ponents que són coneixedors i especialistes en cada matèria. També s’organitzen visites i viatges tècnics a explotacions del sector on es poden conèixer diferents realitats i formes de fer avançar els projectes. Dins la seva programació també s’inclouen taules rodones, grups de treball i debats, per intercanviar experiències i sumar voluntats que ajudin a trobar la millor forma de concretar una idea. Amb tot, cal destacar el valor intangible de la cooperació entre emprenedors amb projectes similars, que dóna un valor afegit important a la formació rebuda.
 
Les emprenedories tenen un programa de 240 hores lectives, que es desenvolupa en quatre àmbits: la formació personal (40 hores), la gestió tecnicoeconòmica (58 hores), la producció específica del sector (114 hores, incloent visites i viatges tècnics) i l’àmbit de l’empresa (28 hores que inclouen informació sobre normativa i comercialització).
 
Un cop finalitzada cada emprenedoria es realitzen els seminaris per poder aprofundir en aquells temes específics que desitgin tractar els emprenedors i alhora per mantenir el contacte del grup i continuar formant-se per adaptar-se als canvis que s’originen al sector.
 
 Les emprenedories realitzades fins avui són:
 
·         Porcicultura. Es va dur a terme dins el Pla Pilot FCAC. Finalitzada l'any 2008.
·         Fructicultura. Es va dur a terme a l'ECA d'Alfarràs. Va finalitzar l'any 2009.
·         Vitivinicultura i Cellerisme. Es va dur a terme a l'ECA de l’Empordà. Va finalitzar l'any 2009.
·         Viticultura. Es va dur a terme a l'ECA Mas Bové. Va finalitzar l'any 2009.
·         Porcicultura II. Es va dur a terme a l'ECA de Tàrrega. Va finalitzar l'any 2010.
·         Olivicultura. Es va dur a terme a l'ECA de les Borges Blanques. Va finalitzar l'any 2010.
·         Viverisme. Es va dur a terme a l'ECA de Santa Coloma de Farners. Va finalitzar l’any 2010.
·         Producció Agrària Ecològica. Es va dur a terme a l'ECA de Manresa. Va finalitzar l’any 2011.
·         Fructicultura II. Es va dur a terme a l'ECA de l’Empordà. Va finalitzar l’any 2012.
·         Vaquí de llet. Es va dur a terme a l’edifici El Sucre de Vic.  Va finalitzar l’any 2012.
·         Fructicultura III. Es va dur a terme a l'ECA d’Alfarràs. Va finalitzar l’any 2013.
·         Vaquí de llet II. Es va dur a terme a l’ECAF.  Va finalitzar l’any 2013.
·         Olivicultura II. S’ha dut a terme a l’ECA d’Amposta. Finalitzarà l’any 2014.
·         Cultius extensius. S’ha dut a terme a l’ECA de Tàrrega. Finalitzarà l’any 2014.
·         Horticultura. Al Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya. Finalitzarà l’any 2015.
·         Olivicultura i viticultura. Es duu a terme al CEA de Gandesa. Finalitzarà l’any 2015.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.