Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha recordat als alumnes i professors de l’Escola Superior d’Art i Disseny que la seva història de 240 anys els obliga a mantenir l’excel·lència. “Teniu un padrinatge que us obliga a respondre a la llarga tradició i excel·lència”, ha dit la consellera durant l’acte inaugural de la celebració dels 240 anys del centre docent que s’ha fet a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
 
Una celebració de 240 anys significa, segons Rigau, que “avui reconeixem el passat, celebrem el present i ens orientem cap el futur”. Sobre el present, justament ha destacat els 1.377 alumnes estudiants vinculats al centre aquest curs i els 105 professors, als quals la consellera els ha dit: “Sou un exèrcit docent”. La titular d’Ensenyament també ha volgut agrair l’assistència dels antics professors i la bona tasca de la direcció del centre que tot i que “no és gens fàcil”, ha fet una clara aposta pel futur, la internacionalització i el lideratge.
 
Han acompanyat a la consellera el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy; el president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, Joan Antoni Solans; el gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Manel Blasco, així com l’artista i poeta Pere Jaume Borrell, que durant l’acte ha exposat el projecte que durant el 2015 durà a terme amb alumnes de La Llotja. Justament l’artista Pere Jaume ha destacat que la cultura és una eterna repetició perquè encara que repetim sempre hi ha alguna cosa nova. La consellera ha volgut destacar que aquest concepte de l’artista es pot aplicar no només a la cultura sinó a molts aspectes pedagògics com l’escriptura.
 
Posteriorment, els assistents han participat en l’Itinerari 240+, un recorregut entre dos punts que van des del passat (Llotja de Mar) al present (Museu del Disseny, dHUB) de Barcelona i que ha fet parada a 10 punts rellevants de la ciutat. A la ruta hi participaran artistes, dissenyadors, alumnes, professorat, col·laboradors... que en cadascuna de les parades de l’itinerari han fet accions creades expressament per a la celebració dels 240 anys. El projecte 240+ , que engloba un seguit d’activitats durant tot l’any, permetrà conèixer no només els orígens de l’escola sinó també analitzar els reptes de futur.
 
L’Escola Superior d’Art i Disseny La Llotja ha format artistes, artesans i professionals del món de l’art i el disseny, i ha estat seu de formació d’artistes de renom mundial com Picasso, Miró, Nonell i més recentment, Jaume Plensa, Òscar Tusquets o Joan Lao.
 
 
23 de gener de 2014