La consellera Munté rep representants de l'església evangèlica per fomentar la formació dels infants gitanos
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha rebut aquest migdia diversos representants dels pastors gitanos de l’església evangèlica de Catalunya. L’han acompanyat la directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament, Meritxell Roig, i el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la seu de Benestar Social i Família, els pastors han presentat un comunicat on manifesten el seu compromís ferm per a promoure l’èxit escolar dels infants gitanos.
 
L’església evangèlica té una gran nombre de fidels entre la població gitana. L’opinió i el posicionament dels seus representants són escoltats i molt valorats per les comunitats i pels barris. És per això que els departaments de Benestar Social i Família i Ensenyament han treballat conjuntament amb una àmplia representació dels pastors evangèlics per fer possible una manifestació de voluntat clara, rotunda i inequívoca vers la necessitat que els nens i les nenes gitanos es formin, participin dels programes de desenvolupament comunitari, assisteixin a l’escola i tractin d’aprofitar al màxim els aprenentatges que l’escola i els altres recursos educatius del seu entorn els ofereixen.
 
El text recull la voluntat dels pastors de “buscar els camins perquè els nostres nens i nenes aconsegueixin uns millors resultats a l’escola” i es comprometen a “treballar per a que tinguin la millor educació possible, que els doni eines per a poder viure en aquesta societat en les mateixes condicions d’igualtat amb la resta de ciutadans”.
 
Segons els representats de l’església evangèlica, cal “donar la volta al fracàs escolar persistent i demolidor dels nostres nens i nenes”. Per a fer-ho, aconsellen “animar els nostres fills i filles a estudiar, oferir-los la nostra confiança, preocupar-nos pels seus deures a casa i les seves notes, conèixer el seu professor/a, fer tot el possible perquè ells vegin que tot això de l’escola és important per a nosaltres” i alhora estendre la mà al conjunt de la comunitat educativa.
 
La consellera Munté ha rebut el comunicat amb satisfacció i s’ha compromès a continuar treballant perquè nenes i nens gitanos aconsegueixin l’èxit educatiu desitjat, un aspecte clau pels mateixos infants i també per a la consolidació i projecció del poble gitano.
 
L’educació, un eix principal del Pla integral del poble gitano
 
El Pla Integral del Pobre Gitano 2014-2016, aprovat pel Govern l’estiu passat, preveu un seguit d’actuacions, moltes de les quals tenen com a objectiu comú apostar per l’èxit educatiu de la població gitana escolaritzada. En aquest sentit, el Pla espera obtenir com a resultats: disposar d’informació sobre l’absentisme escolar, reduir l’absentisme i l’abandonament escolar, millorar l’èxit educatiu i el nivell competencial de l’alumnat i incrementar l’escolarització de l’educació infantil així com el nombre d’estudiants gitanos que cursen estudis postobligatoris i universitaris.
 
Els departaments de Benestar Social i Família i Ensenyament han treballat per obrir nous camins i noves metodologies per assolir aquestes fites.

1  

Imatges

La consellera Munté rep representants de l'església evangèlica per fomentar la formació dels infants gitanos

La consellera Munté rep representants de l'església evangèlica per fomentar la formació dels infants gitanos 2042