El projecte VISC+ es desenvoluparà a través de la inversió realitzada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i anirà destinat a centres de recerca catalans
El projecte VISC+ (més valor a la informació de salut de Catalunya), impulsat per l’AQuAS, té com a objectiu relacionar la informació de salut que es genera a Catalunya d’una manera totalment anonimitzada i segura per tal d’impulsar i facilitar la recerca, la innovació i l’avaluació en ciències de la salut. Aquest projecte, que té el suport de la comunitat científica, respon a la seva necessitat de disposar d'informació de salut relacionada per continuar avançant en la recerca i la innovació.
 
L’objectiu últim del projecte és millorar la qualitat de l’atenció sanitària rebuda per part de la ciutadania, gràcies als resultats de les investigacions realitzades a partir de la informació de VISC+. A través d’aquest projecte els investigadors veuran com se'ls facilita una part important de la seva activitat, principalment perquè podran tenir accés a un nombre rellevant de casos d'estudi i perquè gaudiran de més capacitat per al tractament i l’anàlisi de dades de salut. Alhora, el Departament de Salut i les entitats del SISCAT (sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya) podran utilitzar VISC+ com a eina d'anàlisi per millorar la presa de decisions i la seva capacitat de planificació, gestió i avaluació.
 
VISC+ és un projecte estratègic del Departament de Salut i, atesa la seva importància i complexitat, es considera necessari comptar amb el màxim suport per al seu desplegament. És per aquest motiu que després d’uns mesos de treball l’AQuAS ha decidit dur a terme una reorientació estratègica del projecte i realitzar alguns canvis en relació amb el model inicialment proposat.
 
En aquest sentit, la inversió per dur a terme el projecte provindrà de recursos propis (recursos públics) de l’AQuAS. Així doncs, l’AQuAS, a banda d’exercir-ne la governança, efectuarà la inversió, gestionarà i operarà el projecte i serà la responsable de l’establiment de l’estratègia global de VISC+, de l’aprovació del seu codi ètic, i de les polítiques de transparència i de seguretat. Alhora, realitzarà el procés d’anonimització de les dades i l’aprovació de les sol·licituds dels estudis per desenvolupar amb VISC+.
 
Atès que la inversió serà limitada, els destinataris del projecte es restringeixen als centres de recerca en salut acreditats de Catalunya. A aquests centres, tal com estava previst inicialment, se’ls proporcionarà la informació sense que hagin d’assumir cap cost. El desplegament del projecte mitjançant aquesta fórmula, doncs, podrà donar resposta a un nombre limitat d’estudis i de menys complexitat que els que s’havien previst inicialment.
 
Finalment, l’AQuAS optarà a recursos provinents de fons FEDER (aprofitant que aquest any es prioritzen les inversions en plataformes per donar suport a la recerca en l’àmbit de la salut), així com a altres fons competitius que es puguin captar per tal d'obtenir finançament addicional.