• La Generalitat mobilitza les entitats locals per reforçar l’aplicació de la Garantia Juvenil arreu del territori
  • Fins al 9 de febrer, les entitats locals poden optar a la contractació de 76 impulsors perquè promocionin la Garantia Juvenil entre els joves
  • La Garantia Juvenil (2014-2020) pretén reduir l’atur juvenil i l’abandonament prematur dels estudis, i compta amb un pressupost de 240 milions d’euros
La Garantia Juvenil supera la xifra de 4.200 joves catalans inscrits
Un total de 4.256 joves catalans s’han inscrit ja en la Garantia Juvenil (GJ), segons ha informat el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, en el decurs d’un acte sobre el reforçament de la implementació de la Garantia Juvenil amb la participació de més d’un centenar de regidors/es de promoció econòmica i de joventut d’entitats locals (ajuntaments i consells comarcals) d’arreu de Catalunya.
 
En l’acte, que ha comptat amb la intervenció de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Olga Campmany, i del director general de Joventut, Toni Reig, Aregio ha destacat “el paper fonamental de les entitats locals perquè ajudin a a la Generalitat a difondre la Garantia Juvenil entre els joves perquè s’hi apuntin i els puguem atendre”.
 
“Volem que els joves sàpiguen que existeix la Garantia Juvenil i per això mobilitzem els efectius del Servei d’Ocupació de Catalunya, de la Direcció General de Joventut amb la col·laboració de les entitats locals de tot Catalunya”, ha afirmat Joan Aregio davant de més d’un centenar de regidors de Consells comarcals i ajuntaments que han assistit a la jornada.
 
Fins ara, dels 4.256 joves que s’han inscrit a la Garantia Juvenil, uns 2.600 participen en el programa Joves per l’Ocupació, dissenyat pel SOC i gestionat per les entitats locals, que combina formació i contractació.
 
La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que compromet la Generalitat a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a persones d’entre 16 i menys de 25 anys (de 30 anys en el cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%) abans que completin quatre mesos sense estudiar ni treballar.
 
 
 
Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil
 
En el decurs de l’acte, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, ha recordat que el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha  destinat 2.432.000 euros per crear enguany una xarxa de 76 impulsors de la Garantia Juvenil arreu del territori català.
 
Aquesta convocatòria, que pivota en la col·laboració entre el SOC, la direcció general de Joventut i les entitats locals (ajuntaments i consells comarcals), possibilitarà la contractació de 76 impulsors/es de la Garantia Juvenil aquest any.
 
La seva missió serà la d’explicar la Garantia Juvenil als potencials joves beneficiaris, amb l’objectiu de fomentar que aquests s’inscriguin en el seu registre i, per tant, compleixin amb aquest requisit obligat per a poder-se’n beneficiar (tota la informació es pot trobar al web http://garantiajuvenil.gencat.cat).
 
Fins al 9 de febrer, poden optar a les subvencions de contractació que contempla la convocatòria ajuntaments i consells comarcals de Catalunya (o els seus organismes autònoms o entitats dependents o vinculades) que disposin d’un Punt d’Informació Juvenil o d’una Oficina Jove de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) o puguin habilitar un espai on els impulsors puguin desenvolupar la seva tasca.
 
 
240 milions de pressupost fins el 2020

La Generalitat està implementant la Garantia Juvenil, que compta amb un pressupost de 80 milions d’euros el 2015, i al que preveu destinar-hi fins el 2020 uns 240 milions d’euros, entre fons propis i els provinents del Fons Social Europeu.
 
Abans del naixement d’aquesta iniciativa europea, el Govern de la Generalitat va ser pioner en l’aplicació de mesures per combatre l’atur juvenil en la línia marcada per Europa.
 
En concret, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha vingut desenvolupant des de l’any 2013 el pla Inserjoves, tot un seguit de programes adreçats als diferents col·lectius que composen l’atur juvenil: els joves sense formació obligatòria ni qualificació; els que no tenen una qualificació adequada a les necessitats del mercat de treball, i aquells qualificats però sense experiència laboral.
 

1  

Fitxers adjunts

Foto de l'acte

Foto de l'acte
JPG | 129