Ha assistit a la inauguració de la nova seu corporativa d’aquest grup líder del sector de l’alimentació, ubicada a l’Hospitalet de Llobregat
DAAM
Les aurotitats presents tallant la cinta inaugural
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat avui la nova seu corporativa de Gallina Blanca Star (GBST), a l’Hospitalet de Llobregat. En l’acte, el conseller ha estat acompanyat de l’alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el CEO de GBST, Ignasi Ricou.
 
Durant la visita, el conseller Pelegrí ha recorregut les instal·lacions i ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà l’edifici, que compta amb 5.000 m2 de superfície distribuïts en cinc plantes: quatre destinades a oficines i una planta baixa on es troba ubicat el nou centre culinari i el centre de visites. El centre culinari va ser inaugurat l’octubre de 2013, amb l’objectiu de convertir aquesta gran cuina en un espai multidisciplinari de referència per a les diferents empreses que el grup té arreu del món i on es duran a terme projectes d’innovació aplicats a l'alimentació i la gastronomia.
En aquest sentit, el conseller Pelegrí ha felicitat Gallina Blanca Star per la seva fermesa a l'hora d’apostar per “la innovació i la internacionalització com a motors de creixement” i ha volgut fer palès que “el sector agroalimentari, més enllà de ser un sector anticíclic, actualment s’està demostrant que té capacitat clara per a liderar l’economia del nostre país, sobretot fruit de l’esforç i preparació prèvia del sector i les seves empreses envers la internacionalització”. “Però, tot i així, hem de donar-li suport per a mantenir aquest lideratge sobre la base de l’Economia del Coneixement, i de la Recerca i la Innovació. La nostra voluntat és focalitzar els esforços en aquesta dualitat innovació – internacionalització”.
 
El conseller ha afirmat que des del Departament que encapçala es creu fermament en l’agricultura del coneixement, en el potencial i el gran recorregut que té la innovació en el sector agroalimentari. “Catalunya té la sort de tenir un gran patrimoni generador de coneixement, tot i que encara tenim molt de camí a fer perquè aquest rebost de coneixement generi més valor a les empreses”, ha afirmat el conseller.
 
Pelegrí ha recordat que el sector agroalimentari pot ser receptor de moltes innovacions d’altres sectors no considerats estrictament com a agroalimentaris (maquinària, materials, logística, noves tecnologies... ). “El sector agroalimentari és una font d’oportunitats per a tots els sectors de coneixement”.
 
El conseller també ha explicat que l’esforç públic en recerca i en innovació és important però s’ha d’aconseguir que les empreses s’hi impliquin. “És important afavorir el context que permeti a les empreses visualitzar la inversió en R+D+i com una oportunitat, ja que una part important d’aquesta ciència generada pels grups de recerca catalans, i que és referent a escala internacional, no s’ha convertit en valor per al sector”.