-
CETT és la primera escola d’hoteleria i turisme de Barcelona en rebre aquest reconeixement de garantia d’alimentació saludable

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha lliurat avui l’acreditació Amed al Grup CETT pels serveis de restauració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, del Restaurant Summum de l’Hotel Alimara i de la Residència Internacional Àgora BCN. Aquesta distinció acredita que en aquests serveis s’ofereixen àpats que segueixen el patró de l’alimentació mediterrània i es fa promoció d’aquesta alimentació.
A l’acte de lliurament de l'acreditació han assistit la sotsdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas; el director de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Xavier Llebaria; la consellera delegada del Grup CETT, Maria Abellanet, i la directora de l’Escola d’Hoteleria del CETT, Nan Ferreres.
Durant l’acte, Carmen Cabezas ha destacat que el projecte permetrà l’alumnat del CETT aplicar els valors de l’alimentació saludable i mediterrània quan entri al món professional. Per la seva banda, Xavier Llebaria ha apuntat que la salut "es genera en l’entorn on vivim, també on mengem". "Necessitem la complicitat del sector de la restauració i la universitat per millorar la salut pública", ha afegit Llebaria. En aquest sentit, Abellanet ha reiterat que "com a formador de capital de valor, amb aquest tipus d’iniciatives podem contribuir a millorar-la".
L’acreditació Amed
L’objectiu de l’acreditació Amed, liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és identificar i visibilitzar establiments de restauració que promouen l’alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, doncs gairebé un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.
Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els visibilitza com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir un seguit de requisits, que són, principalment els següents:
- Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums.
- Oferir a la seva carta algun producte que sigui integral.
- Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
- Disposar entre les postres làcties de l’opció de baix contingut en greix.
- Utilitzar oli d’oliva per a preparar els plats i per a amanir (preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
- Garantir un 50% de fruita fresca a l’oferta de les postres.
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions d’oci actiu a les zones pròximes (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable.
Des de l’any 2007, quan es van acreditar els primers restaurants promotors de l'alimentació mediterrània i difusors d'estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, Amed s’ha anat ampliant a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, botigues de menjar per emportar, centres culturals i esportius, a més de bars i restaurants.
Actualment, ja són 103 els municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment acreditat, dels 380 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en la dieta mediterrània a més de 60.000 comensals diaris. A la ciutat de Barcelona, actualment n’hi ha 66 d’acreditats que cada dia poden oferir àpats mediterranis a gairebé 12.000 persones.
El Grup CETT
El Grup CETT és un centre internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia que ofereix serveis de qualitat en aquests àmbits, gràcies al seu compromís amb el desenvolupament responsable del sector, que aporta formació, recerca, innovació i coneixement expert.
Els serveis de restauració del grup CETT que han rebut l’acreditació Amed poden oferir menús mediterranis a gairebé 400 comensals cada dia.
Per a més informació:
6 de maig de 2015