• El cap de l’Executiu ha presidit la celebració institucional dels 50 anys d’història de l’escola Montcau-La Mola de Matadepera
El president saluda a una de les alumnes de 2n batxillerat de l'escola
El president saluda a una de les alumnes de 2n batxillerat de l'escola. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha recordat avui a les noves generacions que, malgrat els entrebancs, les dificultats i els reptes que es puguin albirar en el futur, “tot anirà bé perquè hi ha moltes energies, talent acumulat, experiència, història, cultura i tradició educativa. I aquestes característiques són les que acaben fent un país sòlid”, ha assegurat.
 
En l’acte institucional de commemoració del 50è aniversari de l’escola Montcau-La Mola de Matadepera, que s’ha celebrat aquest vespre, el president ha demanat als alumnes que posin “esforç i coratge” en allò que fan i tinguin confiança que, “si us fixeu el port d’arribada i sabeu on voleu anar, els vents us acabaran sent favorables, perquè el futur no és un regal, sinó una conquesta”.
 
Durant el seu parlament, que ha clos l’acte de celebració, el president ha agraït i ha volgut subratllar “la visió i el coratge” que el 1965 van tenir els impulsors d’aquesta escola, que va néixer com “un centre avançat, enmig d’una dictadura, mixt, laic i amb un accent català des de l’inici”.
 
A més d’aquesta actitud valenta en un context històric complicat i repressiu, el cap de l’Executiu també ha lloat l’aposta que el Grup Montcau ha fet des de sempre per fomentar l’aprenentatge de llengües. “Això és bàsic per a qualsevol país, però encara ho és més per a un país petit com el nostre, que s’ha d’espavilar una mica a tot arreu i que està immers en un procés d’internacionalització on aquesta necessitat plurilingüe és clau”, ha destacat el president.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha recordat que el Govern està posant molts esforços per millorar l’aprenentatge de llengües, no només en l’ensenyament primari i secundari, sinó també a la FP. “La presència d’idiomes ha d’estar present en tots els àmbits educatius del nostre país i aquesta carència l’estem corregint de forma important”, ha assegurat. 
 
En el transcurs de l’acte s’han lliurat les orles als alumnes de 2n de batxillerat que finalitzen els seus estudis a l’escola aquest curs, i que, a més, va ser la generació encarregada d’inaugurar la llar d’infants Els Pinetons, fa 15 anys.
 
A l’esdeveniment també hi han assistit el president del Grup Montcau, Antoni Abad; l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona; la directora de l’escola, Esther Riba, així com el personal de les escoles, famílies, exalumnes de les primeres promocions del centre i diverses autoritats de l’àmbit institucional i educatiu.
 

1  

Imatges

50è aniversari de Montcau-La Mola

50è aniversari de Montcau-La Mola 409