• Els dies 29 i 30 de juny i 1, 2 i 3 de juliol, l’Estadi Olímpic Lluís Companys acollirà el nou certamen de la passarel·la del 080, on tindran lloc les presentacions de les noves col•leccions de creadors i marques per a la temporada primavera-estiu 2016.
 
L’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuic serà l’escenari de la setzena edició del 080 Barcelona Fashion. Els dies 29 i 30 de juny i 1, 2 i 3 de juliol, la que va ser la seu dels Jocs Olímpics de 1992, acollirà les noves col•leccions de creadors i marques per a la propera temporada de primavera-estiu 2016.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa el 080 Barcelona Fashion com a plataforma per a la internacionalització de la moda catalana. També com a instrument estratègic per al procés de relocalització de la producció tèxtil i la creació de sinergies entre els dissenyadors i les empreses del sector.
 
L’elecció de l’Estadi Olímpic de Montjuic respon a la voluntat del 080 Barcelona Fashion d’escollir per a cadascuna de les edicions diferents espais emblemàtics de la ciutat. En aquesta ocasió, la passarel•la catalana opta per recuperar aquesta localització, una de les principals infraestructures de la ciutat, que va ser la porta de Barcelona i Catalunya al món durant la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, i que enguany esdevindrà l’espai, la plataforma, que projectarà la moda catalana a nivell internacional. Un escenari i un entorn, la muntanya de Montjuïc, que obre les seves portes al món de la moda.
 
El 080 Barcelona Fashion arriba a aquesta nova edició com un certamen consolidat i un referent en el món de la moda a nivell internacional, seguit per nombrosos professionals i mitjans de comunicació d’arreu del món.
 
L’acreditació per als professionals resta oberta des d’avui dijous 28 de maig. Els mitjans de comunicació i els compradors interessats es poden acreditar a través del web www.080barcelonafashion.cat - clicant aquí-.
 
Estadi Olímpic Lluís Companys
 
L'Estadi Olímpic Lluís Companys va ser construït amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929. El 1992 es va remodelar totalment per tal d'acollir els Jocs Olímpics (JJOO) de Barcelona'92, passant a ocupar un lloc privilegiat en la memòria dels barcelonins.
 
El 20 de maig de 1929 es va inaugurar aquest Estadi amb un partit de futbol en què una selecció catalana va vèncer 4-0 a un equip anglès, els Bolton Wanderers. Aquest gran equipament esportiu continuà en funcionament fins als Jocs Mediterranis de 1955, entrant a partir de llavors en un període de decadència. Quan el Comitè Olímpic Internacional escollí Barcelona com a seu per als Jocs Olímpics de 1992, un equip d'arquitectes format per Vittorio Gregotti, Frederic Correa, Alfons Milà, Joan Margarit i Carles Buxadé va remodelar completament l'Estadi. Tret de les façanes exteriors, que es van conservar, en el seu interior es van aixecar noves graderies amb un aforament total de 54.000 espectadors. .
 
Esdeveniments tan importants com les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92 o les proves d'atletisme van tenir lloc en aquest espai, com recorda el Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch que es troba al costat de l'Estadi. La UEFA li ha otorgat la categoria cinc estrelles, que el qualifica per a acollir competicions de màxim nivell continental. A banda d’aquest significat esportiu, l’estadi també és un espai referent en acollir esdeveniments relacionats amb el món de la música. Cal mencionar que el nom de l'Estadi fa referència a Lluís Companys, President de la Generalitat de Catalunya durant la Guerra Civil.