El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat avui en la inauguració del Congrés dels JAC, ha instat els Joves Advocats de Catalunya a col·laborar amb la Generalitat a favor del català a la Justícia. “Ens heu d’ajudar perquè el català sigui un requisit per exercir com a jutge i magistrat”, ha afirmat Gordó, alhora que ha insistit que “hi ha un ampli consens a Catalunya, però necessitem que ens ajudeu a pressionar”.
 
Pel que fa a les proves d’accés a la professió d’advocat, Germà Gordó s’hi ha referit en dos sentits diferents. D’una banda, fent una crida als JAC perquè defensin que “les proves d’accés a la professió d’advocat es facin en català”. En aquest sentit, Gordó ha recordat que “ja hem aconseguit que es  facin a Catalunya, però ara hem de fer possible que les proves es facin en català perquè cadascú pugui fer-les en la llengua amb la qual tingui més facilitat i perquè és la llengua pròpia del país”. I, d'altra banda, en relació amb l’accés a la professió, s'ha ofert per canalitzar cap al Ministeri de Justícia una proposta que arribi dels joves advocats –i amb la qual coincideixi el Departament– perquè l'Estat revisi el fet que calguin tres anys per accedir al torn d’ofici.
 
El conseller Gordó també ha insistit en la necessitat d'anar junts per “continuar pressionant el Govern de l’Estat, i qualsevol que governi en el futur, per aconseguir que la presó permanent revisable desaparegui del Codi penal”.
 
Germà Gordó s'ha referit a aquesta voluntat de consens i de diàleg posant-hi un exemple. El conseller de Justícia ha explicat que, en part, acabar amb les taxes judicials per als ciutadans i per a les petites i mitjanes empreses a Catalunya, de comú acord amb els operadors jurídics, també va ser mèrit de la pressió que els joves advocats van exercir sobre el Departament de Justícia i sobre els seus degans.
 
En la seva intervenció, Gordó ha expressat als assistents que confia que el Congrés que celebren aquests dies el Joves Advocats de Catalunya serveixi per aprofundir en diverses temàtiques i, alhora, els ha instat a crear xarxes i parlar dels temes que els afecten com a gent jove i com a advocats. “Ja ho feu, però el que us demano és que ho continueu fent, amb autoexigència”, ha sentenciat Gordó. El conseller ha recordat que l’any passat els JAC van rebre una menció especial en el Dia de la Justícia.
 
 
28 de maig de 2015