·         Més de 550 alumnes de primària de 10 escoles de la comarca s’han sumat a aquesta activitat pedagògica i naturalista que organitza la Fundació Castell de Peralada
 
·         L’anellament obre la Tercera Setmana del Voluntariat Ambiental que enguany se celebra a partir de demà dissabte i fins el 7 de juny
Imatge de l'anellament
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anellat avui un pollet de cigonya en el marc de la Jornada d’anellament organitzat per la Fundació Castell de Peralada. També hi han assistit  la directora de la Fundació, Isabel Suqué, i el President de la Xarxa del Voluntariat Ambiental de Catalunya i de l'APNAE, Jordi Sargatal. Aquesta activitat, que realitzen 550 alumnes d’escoles de la comarca de l’Alt Empordà, obre la 3a edició de la Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya (SVAC), que s’allargarà fins el 7 de juny.
 
Aquesta és la cinquena jornada d’anellament que es fa des de la reintroducció de la cigonya blanca. L’any 1996, amb la col·laboració del llavors director del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, Jordi Sargatal, es van portar 30 exemplars de cigonya procedents de diferents pobles de la província de Cáceres (Extremadura). Aquestes cries van passar dos anys en un gran aviari i la primavera del 1998 van néixer les primeres cries al parc. Des d'aleshores, la colònia de cigonyes ha anat creixent fins a les 31 parelles actuals.
 
A partir de l’any 2010 s’organitza aquesta activitat de caràcter pedagògic i naturalista en què joves estudiants de la comarca anellen les cries recent nascudes d’aquestes aus al Parc, enguany 70 pollets de cigonya. L’anellament consisteix en la col·locació de dues anelles a cada cria de cigonya: una anella d’alumini del Departament de Territori i Sostenibilitat i una anella blanca distintiva de l’indret on s’anellen. Un procés que s’explica empíricament als alumnes i en què, fins i tot, poden tocar les aus recent nascudes. A més, l’activitat inclou un programa pedagògic que demana als alumnes i professors fer un treball previ a les aules.
 
Les escoles participants són:
 
-           Escola Cor de Maria de Figueres
-           Escola Torre de’n Reig de Vilabertran
-           Escola Salvador Dalí de Figueres
-           Escola del Far d’Empordà
-           Escola Josep Pallach de Figueres
-           Col·legi La Salle de Figueres
-           Escola Mare de Déu del Mont de Vilafant
-           Escola Ruíz Amado de Castelló d’Empúries
-           Escola Ramón Muntaner de Peralada
-           Escola Joana d’Empúries de Castelló d’Empúries
 
Tercera Setmana del Voluntariat Ambiental
 
La jornada d’avui ha donat el tret de sortida a la tercera Setmana del Voluntariat Ambiental que organitza la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, amb la col·laboració del Departament de  Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social Fundació “La Caixa”. Una setmana que vol fer un reconeixement a les persones voluntàries i a les entitats que les acullen, formen i gestionen, així com oferir experiències de voluntariat a tota la ciutadania perquè conegui els projectes i els organismes que les duen a terme.
 
Al llarg de la Setmana, del 30 de maig al 7 de juny, es realitzen una setantena d’activitats per acostar les entitats ambientals al territori i que tothom pugui realitzar alguna acció de voluntariat d’entre tots els projectes existents. Es pot triar entre ser bomber per un dia, col·laborar en l'extracció d'espècies invasores, aprendre sobre la fauna autòctona a través de tallers, participar en una bicicletada, assistir a taules rodones, debats científics, entre d’altres accions. Es pot consultar tot el llistat d’activitats al web de la XVAC. Enmig de la setmana, el dia 5 de juny, es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, amb motiu del qual el Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat diferents activitats. L’acte central serà el lliurament del Premi Medi Ambient, que es farà el dia 4 de juny a les 18 hores al Palau de Pedralbes de Barcelona.

3  

Imatges

Imatge anellament

Imatge anellament 1010

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 1393

Imatge de l'acte 2

Imatge de l'acte 2 1217

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 347