•    El ple també aprovarà el Projecte de llei de la Formació Professional
Parlament

El ple del Parlament d’aquesta setmana aprovarà el Projecte de llei d'ordenació dels cossos d'adscripció exclusiva a l'Agència Tributària, una regulació que avança en el desplegament de la Hisenda catalana. Aquesta norma va ser aprovada el passat mes de novembre pel Govern i pretén dotar l’Agència Tributària de Catalunya dels recursos humans necessaris per poder assumir les plenes competències de gestió, inspecció i recaptació de tots els tributs suportats al país.


A més a més, el ple del Parlament també celebrarà el debat final del Projecte de llei de la formació professional, que té com a objectiu millorar les competències professionals de les persones i la competitivitat de les empreses, les oportunitats d’ocupació, i el progrés social i econòmic del país.  El text crea el sistema de formació i qualificació professional de Catalunya, estableix la integració de l’FP educativa i l’FP laboral; integra l’empresa en la formació professional; articula la governança del sistema; organitza els centres de formació en una xarxa coordinada i crea centres de formació professional integrada i defineix el catàleg de serveis. En paraules de la consellera d’Ensenyament després de l’aprovació d’aquesta norma el passat mes de setembre al Govern, “estem davant d'una llei molt esperada amb els sectors implicats en la formació professional”.


L’ordre del dia del ple d’aquesta setmana havia d’incloure també el debat i votació final del projecte de llei de simplificació de l’activitat administrativa de l’administració de la Generalitat i els governs locals de Catalunya, però finalment no se celebrarà ja que els grups del PSC i ICV-EUiA han sol•licitat dictamen al Consell de Garanties Estatutàries. Fins que el CGE no es pronunciï la tramitació d’aquesta norma queda paralitzada.

Exportacions i festivals de música a la sessió de control
El ple del Parlament començarà, com és habitual, amb la sessió de control al Govern on el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, farà balanç sobre l’evolució de les exportacions i la internacionalització de l’economia. Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 15,4% el mes de març en termes interanuals, assolint els 5.908 milions d’euros i posant de manifest que la internacionalització és una clara aposta del teixit empresarial català.
Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, analitzarà l’impacte econòmic dels festivals de música. A Catalunya hi ha 360 festivals de música  que reben més d’un milió i mig d’espectadors, amb un pressupost global arriba a uns 60 milions d’euros.


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, respondrà una pregunta sobre les darreres incidències al servei de Rodalies; el conseller de la Presidència, Francesc Homs, parlarà del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya;  i la consellera d’Ensenyament,  Irene Rigau, repassarà el desplegament de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa.


També participaran a la sessió de control el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que respondrà dues preguntes sobre el cos dels Mossos d'Esquadra; el conseller de Salut,  Boi Ruiz, que respondrà fins a tres preguntes sobre salut pública; i el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, que parlarà sobre política econòmica i liquiditat de la Generalitat.


Un cop acabada la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.