·         L’empresa terrassenca ha desenvolupat un sistema per cartografiar en 3D i de manera no destructiva els serveis que hi ha al subsòl.

·         El Premi Trajectòria Emprenedora ha recaigut en Jordi Carrera i Rafel Bru, fundadors d’STAT- Diagnostica, i el Premi Deloitte a la Contribució Social ha estat per a l’empresa Sekg.

·         Els projectes que han participat en els darrers 5 Fòrums d’Inversió han aixecat més de 67M€ d’inversors privats i fons de capital risc.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha entregat  el premi  Fòrum d’Inversió 2015 a Xpresa Geophysics , un guardó que reconeix  l’empresa catalana amb més potencial d’innovació i internacionalització. La companyia amb seu a Terrassa ha estat l’escollida entre les 21 companyies que han presentat els seus projectes al XX Fòrum d’Inversió, celebrat aquest matí al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. El Fòrum s’ha celebrat dins el 2n Congrés Catalunya Emprèn, que ha reunit aquest dijous 2.000 empresaris i emprenedors.
 
El Fòrum d’Inversió és el principal punt de trobada entre emprenedors i inversors a Catalunya. Les empreses que hi han participat en les darreres 5 edicions han aixecat més de 67M€ provinents d’inversors privats i fons de capital risc. Enguany el Fòrum ha reunit prop de 170 inversors i en els espais per a networking s’han celebrat prop de 750 reunions.  Per amplificar l’impacte d’aquest acte s’ha elaborat un catàleg amb els 50 millors projectes de tots els que s’han presentat a la convocatòria d’enguany (http://bit.ly/1IkzIkr).

Xpresa Geophysics ha desenvolupat una solució per a cartografiar en 3D  el subsòl de manera no destructiva. Amb aquest guardó, l’empresa obté 120 hores d’assessorament per part d’una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ, la participació en una missió comercial que inclou viatge, hotel i agenda de tres dies preparada per l’oficina i l’accés a un servei de plataforma empresarial durant sis mesos.
 
Premi Trajectòria Emprenedora per als fundadors d’STAT- Diagnostica

A més del premi Fòrum d’Inversió, avui s’ha entregat també el Premi Trajectòria Emprenedora a Jordi Carrera i Rafel Bru, fundadors de l’empresa catalana STAT-Diagnostica, especialitzada en el desenvolupament de sistemes de diagnòstic point of care (propers al pacient). Aquest premi s’atorga als emprenedors d’una empresa de màxim 10 anys de vida que hagi tingut una trajectòria de creixement reconeguda.
 
Premi Deloitte per a la plataforma d’intel·ligència artificial de Sekg

El Premi Deloitte a la Contribució Social l’ha guanyat l’empresa Sekg, que ha desenvolupat una plataforma capaç d’entendre les reaccions emocionals de les persones, utilitzant dispositius de biofeed­back, intel·ligència artificial i big data. El projecte està enfocat a la psicoteràpia i al neu­romàrqueting.

2  

Fitxers adjunts

El sec. d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, amb el guanyador del Premi Fòrum

El sec. d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, amb el guanyador del Premi Fòrum
JPG | 270

El sec. d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, amb el guanyador del Premi Trayectòria

El sec. d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, amb el guanyador del Premi Trayectòria
JPG | 263