• Protecció Civil demana no abaixar la guàrdia i extremar precaucions en activitats a l’entorn de zones forestals
  • Per tercer dia consecutiu s’ha posat en prealerta el pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi sobretot avui a Ponent i el sud del país
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat avui, per tercer dia consecutiu, el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta perquè el perill d’incendi forestal continua sent molt alt en algunes comarques sobretot de Ponent i el sud de Catalunya. Respecte ahir, avui hi ha menys territori afectat, però es manté molt alt el perill d’incendi a 8 comarques.
 
Les comarques amb més risc d’incendi forestal pel dia d’avui i incloses en la prealerta de l’INFOCAT són:
 
  • Demarcació Alt Pirineu i Aran: extrem sud Alt Urgell
  • Demarcació de Lleida: Noguera, Garrigues i Segrià
  • Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà, Alt Camp i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre
 
Protecció Civil insisteix a la població que no abaixi la guàrdia i extremi precaucions en les activitats a l’entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. Igualment, es demana la col·laboració a la població per tal que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin immediatament al telèfon d’emergències 112.
 
Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i en totes les comarques afectades pel nivell 2 del pla alfa http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/
 
Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 

1  

Imatges

mapa perill per avui diumenge, 7 de juny

mapa perill per avui diumenge, 7 de juny 57