Aquesta ermita està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional i és un dels principals elements patrimonials de Sant Joan de les Abadesses
 
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, inaugurarà, demà diumenge, 14 de juny, a les 11:00 hores, la restauració de la casa de l’Ermita de Sant Antoni de Pàdua de Sant Joan de les Abadesses.
 
La inversió ha consistit en la recuperació de patrimoni de notable valor arquitectònic i històric. Cal tenir en compte que el complex de Sant Antoni està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. I amb l’actuació realitzada no només s’ha frenat el procés de deteriorament que patia, sinó que a més s’ha dotat l’edifici d’una estructura i d’uns serveis mínims que possibiliten que pugui tenir diferents usos amb aquesta restauració.
 
El projecte ha estat subvencionat pel DAAM, a proposta del grup d’acció local Leader Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, amb un import de 250.000 €, en el marc de la mesura de Conservació i millora del patrimoni rural del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013, en una clara aposta del Departament per la recuperació del patrimoni local com un element de dinamització turística i econòmica dels petits municipis rurals.
 
La rehabilitació de la casa de l’Ermita  posa en valor diferents rutes que es poden seguir per l’entorn natural del poble: la ruta de les ermites o la ruta de les fonts de Sant Antoni i el Bac del Covilar en serien dos bons exemples.
 
A més, amb aquesta rehabilitació també es dóna un nou impuls a l’aplec de Sant Antoni, una festivitat que el darrers anys s’ha vist desvirtuada com a conseqüència del mal estat en què es trobava la finca. Poder tenir aquest edifici com a aixopluc pot ser un primer pas de cara a recuperar una d’aquelles tradicions que permetia apropar la població al seu entorn natural a l’hora que fomentava la convivència i la interacció social entre la ciutadania.
 
Val a dir que l’esmentat grup d’acció local Associació Leader Ripollès Ges Bisaura va ser seleccionat pel DAAM per a desenvolupar la seva estratègia local de Desenvolupament Rural, en l’àmbit territorial de la comarca del Ripollès, i dels municipis de la Vall del Ges, Oris i Bisaura. L’estratègia de l’Associació es basa, principalment, en la valorització del producte agroalimentari local  i en el foment de l’ús de les energies renovables com a alternativa de desenvolupament territorial. L’entitat ha gestionat, des de l’inici del programa, 105  projectes, amb un ajut  total de 4.501.736,27 €, el que representa una inversió de 15.491.893,07 €, i la creació de 119 llocs de treball directes.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.