·         En aquesta ocasió, l’EUREGEO se centrarà en la modelització geològica en tres dimensions i en el coneixement científic dels sòls
 
 
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) acull, des d’avui i fins el 17 de juny, la vuitena edició de l’EUREGEO, el Congrés Europeu de Cartografia Geocientífica Regional i Sistemes d’Informació, que se celebra a la Casa de la Convalescència de Barcelona.
 
L’EUREGEO se celebra cada tres anys alternativament a les ciutats de Munic, Bolonya i Barcelona, fruit de la col·laboració que mantenen des de 1994 els respectius serveis geològics regionals. L’any 2002 s’hi van afegir el Joint Research Center de la Comissió Europea i els EuroGeoSurveys, la organització que aglutina els serveis geològics europeus.
 
El Congrés constitueix una plataforma d’intercanvi de coneixement per als experts dels serveis geològics, de l’àmbit universitari i del món empresarial. Aquesta vuitena edició se centrarà en la modelització geològica en tres dimensions i en el coneixement científic dels sòls.
 
En el primer cas, les sessions de debat tractaran sobre com avançar cap a una infraestructura de dades geològiques transnacional, com integrar la recerca acadèmica i les possibles solucions emergents per superar les barreres tecnològiques i culturals.
 
Pel que fa als sòls, la 68a Assemblea General de l’ONU va declarar 2015 l’Any Internacional dels Sòls, amb l’objectiu d’explicar la rellevància del seu coneixement per a la seguretat alimentària, així com les seves funcions essencials en l’evolució dels ecosistemes.  Per aquest motiu, l’EUREGEO ha inclòs la contaminació del sòl, l’erosió i la cartografia de sòls com a temes principals de debat en aquest apartat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 98