Punta del Fangar. Mikipons.
Punta del Fangar. Mikipons.

 

  •  3 grans plafons donaran detalls sobre els ocells nidificants, els fars i l’aspecte desèrtic de la Punta del Fangar

 

  • L’actuació l’ha finançada la Cooperativa Arrossaires del Delta que, des de l’any 2010, aporta l’1% dels beneficis de la comercialització del paquet d’arròs “Segadors del Delta” a la conservació de l’espai
 
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre col·locarà 3 plafons informatius de gran format a la Punta del Fangar (Deltebre), una zona d’alt valor natural. Els cartells fan referència als ocells nidificants, als fars i a l’aspecte desèrtic de l’entorn. L’actuació, que permetrà els visitants conèixer millor aquesta petita península, l’ha finançada la Cooperativa Arrossaires del Delta que, des de l’any 2010, aporta l’1% dels beneficis de la comercialització del paquet d’arròs “Segadors del Delta” a la conservació de l’espai.
 
 
La importància del Fangar
 
L’aspecte desèrtic del Fangar no representa un obstacle per a la vida de moltes espècies de plantes, rèptils, insectes, ocells i micromamífers, malgrat que han hagut d’adaptar-se a les dificultats del medi. De fet, alberga les colònies nidificants d’ocells marins més importants de l’Estat, sobretot de xatracs i de gavines capblanques. Paisatgísticament, en destaca el pintoresc far, una torre de formigó de 20 metres d’altura i 3 metres de diàmetre, construït el 1972. El primer far del Fangar es va il·luminar per primer cop l’1 de novembre de 1864.
 
 
La col·laboració de la cooperativa
 
La Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre és titular de la marca d’arròs “Segadors del Delta”. Amb aquest producte es va decidir donar un pas endavant, adquirint un innovador compromís amb el territori deltaic, la seva gent i l’entorn natural: destinar un 1% dels beneficis de la seva comercialització a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc Natural.
 
“Segadors del Delta” es produeix íntegrament al delta de l’Ebre, fet que el dota d‘una gran identitat i qualitat. També disposa del Segell de Qualitat Alimentària i de la Denominació d’Origen Protegida i Certificada per la Comunitat Europea, que en garanteixen l’autenticitat.
 
La primera aportació d’Arrossaires es va destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats construïdes amb fusta, i a la confecció de 15 caixes d’argila, amb una finalitat d’experimentació científica. Amb la segona aportació es va realitzar un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre.
 
Iniciatives com aquesta ajuden a millorar l’entorn natural, al mateix temps que ofereixen productes i serveis diferenciats, associats als valors del Parc que potencien la imatge d’un producte natural i autèntic.
 
 

4  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 47

Plafó fars

Plafó fars
PDF | 859

Plafó ocells

Plafó ocells
PDF | 985

Plafó desert

Plafó desert
PDF | 915