La setmana passada es va reunir el jurat del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) a fi de fer una primera valoració de les candidatures presentades en l’edició d’enguany.
El jurat seleccionarà, entre les 26 candidatures presentades, les finalistes i les guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi i les proposarà al conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a la seva concessió. En aquesta XIV edició, les candidatures presentades s’han distribuït territorialment de la manera següent:
Barcelona
|
Girona
|
Lleida
|
Tarragona
|
Terres de l’Ebre
|
Catalunya Central
|
4
|
5
|
3
|
5
|
1
|
8
|
Un premi que vol distingir i reconèixer els innovadors
L’objectiu del PITA és fomentar i incentivar les actuacions innovadores i capdavanteres per a l’empresa agrària i alimentària que signifiquin l’obtenció d’un nou producte, procés o gestió orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.
El guardó inclou tres modalitats: un premi a l’agroindústria, per innovacions en els processos, la gestió o els productes i estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació o conservació, i també de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció o transformació agroalimentària; un altre a l’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector, i un premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a.
El jurat del premi PITA
El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, està constituït per dos representants del món universitari: la degana de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, Reyes Pla, i el subdirector de Divulgació i Transferència de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida, Jordi Graell; dos representants de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA): el cap d’Innovació de l’Oficina de Contractes, Joan Manel Albacete, i el coordinador d’Innovació Tecnològica, Narcís Grèbol; i quatre representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació: el subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió, la subdirectora general de Planificació Rural, Laura Dalmau, el subdirector general d’Agricultura, Joan Gòdia, i el coordinador de Comunicació i Difusió Tecnològica, Josep Maria Masses.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.