• Aquesta dotació, un 20% superior a la de 2014, es dedicarà a desenvolupar itineraris personalitzats d’acompanyament per a aquests col·lectius
 
  • Les mesures previstes poden incloure formació, assessorament en la recerca de feina, pràctiques i, fins i tot, un contracte laboral
 
La Generalitat de Catalunya destina enguany 5,4 milions d’euros a facilitar l’ocupabilitat i la inserció laboral en l’empresa ordinària d’unes 1.500 persones amb discapacitat i/o malaltia mental. Aquesta dotació, que suposa un increment del 20% respecte a la de l’any passat, es dedicarà a desenvolupar itineraris personalitzats d’acompanyament per a aquests col·lectius que podran incloure: formació, assessorament en la recerca de feina, pràctiques no laborals o, fins i tot, un contracte laboral.
 
Finançament de preparadors i despeses derivades
 
Així, els ajuts previstos en la convocatòria es destinen a les entitats privades sense ànim de lucre, entitats locals o agrupacions de persones jurídiques sense ànim de lucre que tinguin experiència en la inserció laboral de persones amb discapacitat i/o malaltia mental. Se subvencionaran:
 
- Els costos laborals derivats de la contractació, per part de l’entitat beneficiària, del personal que exerceix funcions de preparador laboral, de prospecció, de formació tecnicoprofessional i d’alfabetització informàtica, de coordinació i de suport administratiu que desenvolupin les accions. També s’inclouen les despeses de desplaçaments dels prospectors i els preparadors laborals.
 
- Les despeses generals, consistents en els serveis de llum, gas, telèfon, aigua, lloguer, neteja, manteniment, material oficina i altres de naturalesa similar i pòlissa d’assegurança, i les despeses de transport públic en concepte de desplaçament de les persones participants a l’entitat i durant l’assistència a l’empresa en pràctiques.
 
Els itineraris personalitzats a què accediran les persones destinatàries dels Serveis podran incloure: accions de formació, tant en competències clau com tecnicoprofessional; un diagnòstic de l’ocupabilitat i elaboració del pla individual d’inserció; suport a la recerca de feina; pràctiques no laborals, o fins i tot treball amb suport. En aquest sentit, les entitats han de garantir un mínim d’un 20% d’inserció en el mercat de treball ordinari de les persones participants en els Serveis. 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom