- El centre especial de treball de l’Associació Esclat i l’empresa líder en el sector d’articles de suport a la llar han signat un conveni per fabricar conjuntament un nou model de carro d’anar a comprar motoritzat
- Ambdues parts han dissenyat i fabricaran conjuntament aquest producte que sortirà al mercat a l’octubre amb la denominació ROLSER by ESCLATEC
La vicepresidenta, portaveu del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha celebrat avui la signatura del conveni entre Esclatec, el centre especial de treball de l’Associació Esclat pro persones amb paràlisi cerebral, i l’empresa Rolser S.A per desenvolupar un nou model de carro d’anar a comprar motoritzat que fabricaran conjuntament i serà presentat a la tardor en un mercat de Barcelona.
Munté ha assegurat que “aquest és un exemple evident de com sumar, en ocasions, té un efecte multiplicador. En aquesta iniciativa hi conjuguen diversos elements com l’emprenedoria, la innovació, la solidaritat, el compromís social, la responsabilitat social corporativa o la inclusió. Un conjunt de valors que demostra com hi ha empreses implicades amb el seu entorn, que van més enllà dels beneficis econòmics i contribueixen a construir una societat millor de la mà de les entitats socials”. “Una aliança indestructible”, ha dit.
La vicepresidenta del Govern també ha destacat que el projecte de carro de la compra motoritzat “permetrà consolidar llocs de treball a Esclatec per persones amb discapacitat mitjançant ocupació estable i de qualitat, ja que Rolser és una empresa líder en el seu sector que compta amb uns serveis logístics i de comercialització molt potents”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que “la suma d’uns i altres permetrà convertir aquesta iniciativa en tot un èxit”.
L’acte de presentació del nou projecte i signatura del conveni ha estat conduït per Miquel Calçada, ha comptat amb l’actuació de Joan Dausà i ha tingut lloc a l’Auditori de Barcelona Activa, al carrer Llacuna, 162.
Aquest producte, que millora els dissenys ja existents i que es comercialitzarà la propera tardor amb la denominació ROLSER by ESCLATEC, està adreçat a facilitar la mobilitat i la qualitat de vida de persones. Els tècnics de les dues empreses han treballat conjuntament en el disseny del prototip que ha estat presentat avui per Xavier Caballero, Director d’ Esclatec i Javier Gilabert, enginyer de Rolser.
Actualment, fruït de la recerca del seu Departament de Recerca, Desenvolupament i innovació (R+D+I2 ) Esclatec disposa d’un model de carro d’anar a comprar motoritzat, MERCAR®., protegit per patent europea. El prototip que avui presenta Esclatec i Rolser recull l’experiència de l’actual carro d’Esclatec i diferents modificacions i adaptacions d’altres models fabricats per Rolser.
A més d’oferir un producte útil i innovador per millorar la mobilitat de les persones, l’objectiu principal d’aquest projecte és crear ocupació estable i de qualitat per a persones amb discapacitat amb especials dificultats.
Aquest projecte per dissenyar, fabricar i comercialitzar el carro d’anar a comprar amb motor és fruit del compromís, els valors compartits i les sinergies de treball entre les dues empreses degut a l’afinitat existent i la sensibilització que comparteixen envers les persones amb discapacitat.
En aquest sentit, en el transcurs de l’acte, Joan Bertran, president d’Esclat, i Joan Server, president de Rolser, han signat un conveni de col·laboració que estableix suport mutu a l’activitat que totes dues entitats porten a terme.
L’acte ha estat clausurat per la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, i ha comptat amb la intervenció també del comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, Jordi Via.
Sinèrgies entre empreses ordinàries i empreses socials
Esclatec és un centre especial de treball que ocupa persones amb paràlisi cerebral o amb discapacitats similars. L'Associació Esclat va crear aquest centre, fa 15 anys, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació ONCE per tal de promoure la integració laboral d'aquestes persones. Esclatec compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona en la recerca de solucions per a les persones amb mobilitat reduïda o problemes de comunicació.
Els fins socials d'Esclat són la promoció i defensa dels drets de les persones amb paràlisi cerebral i la creació i gestió de serveis per a la seva atenció amb la finalitat de millorar la qualitat de vida d'aquestes persones i de les seves famílies. La inclusió social és l'objectiu primordial i l'accés al món laboral n'és un primer pas molt important.
L'Associació Esclat amb la voluntat de resoldre problemes del dia a dia i a fi i efecte de contribuir a millorar la vida de les persones i, a l'hora, d'aportar a la societat un valor afegit, va crear un Departament de Recerca, Desenvolupament, Innovació i Inclusió des del que s'han impulsat dissenys de productes, prototipus i productes dins del camp de les Tecnologies de Suport. Aquest departament compta amb l'estreta col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i Elisava.
La companyia Rolser, S.A. és una empresa líder en el sector (ferreteria, articles de suport a la llar) fundada l'any 1966, que ofereix una amplia gamma de carros de la compra innovadors, escales i centres de planxat. Des de la seva creació, s'ha caracteritzat per la seva capacitat d’innovació, per una gran sensibilitat envers el medi ambient i l’ecologia, així com pel seu compromís social a l’entorn i els seus valors envers les persones. Rolser, S.A. disposa de diferents patents, models d’utilitat i dissenys industrials dels seus productes carros per a la compra.
La Xarxa d’Economia Social de Barcelona
L’Associació Esclat forma part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona (XESB) impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa. A partir de les persones com a centre de les actuacions polítiques i socials, els objectius de la XESB són fomentar la igualtat d’oportunitats com a principi imprescindible per la cohesió social de la ciutat, afavorir la inserció laboral de les persones en risc d’exclusió i impulsar l’economia i emprenedoria social com a eix estratègic de futur en el context socioeconòmic de la ciutat.
3