• El nombre de préstecs i avals s’incrementa un 8% respecte al mateix període  del 2014
  • El 97% de les empreses destinatàries d’aquest finançament són pimes i autònoms
L’Institut Català de Finances (ICF) ha facilitat l’accés al finançament, a través de préstecs i avals,  a un total de 787 empreses per un import de 343,2 milions d’euros, durant el primer semestre de 2015. El 97% de les empreses destinatàries d’aquest finançament han estat pimes i autònoms.
 
El nombre de préstecs i/o avals concedits per l’entitat financera pública catalana ha crescut un 8% respecte del mateix període de l’any anterior, fins a les 1.105 operacions, mentre que el volum de finançament agregat ha estat un 8% inferior. L’import mitjà per operació és de 311.000 euros. Gràcies a aquest finançament s’han pogut crear i/o mantenir més de 28.300 llocs de treball.
 
El 82% del volum d’inversió creditícia s’ha destinat a nou finançament, enfront del 65% de 2014. El nombre d’operacions de refinançament s’ha reduït un 25%, i un 53% en import respecte del mateix període de l’any anterior.
 
Pel que fa a l’àmbit territorial, el 77% d’aquest volum d’inversió / finançament ha estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, en línia amb el pes de la demarcació sobre el PIB català. Per import, la segueixen la demarcació de Tarragona (31 milions d’euros), la Catalunya Central (21 milions d’euros) i Girona (17 milions d’euros). Per nombre d’operacions, per darrera de l’àrea metropolitana se situen la Catalunya Central (99 préstecs i/o avals), Girona (65 préstecs i/o avals) i Lleida (56 préstecs i/o avals).
 
En el primer semestre d’aquest any, l’ICF ha incorporat 3 agents comercials per a les demarcacions de Tarragona, Girona i Lleida respectivament per tal d’assessorar les empreses i apropar les solucions de finançament de l’entitat al territori.
 
Resultats del 1r semestre
 
En el primer semestre de l’any el grup ICF ha obtingut uns resultats positius de 5,7 milions d’euros abans d’impostos – en línia amb el pressupost -, fruït principalment del rendiment de la seva activitat i l’optimització del seu cost d’endeutament. L’ICF no es finança a través dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, sinó que obté els recursos dels mercats i fa les seves inversions en condicions de mercat, conjuntament amb la resta d’entitats financeres del sector privat.

A 30 de juny, l’ICF presenta uns alts nivells de solvència (30,8%) respecte del coeficient requerit al sector financer (8%) gràcies, entre altres mesures, a la reinversió dels beneficis. L’entitat presenta una ràtio de morositat del 15,2% i una ràtio de cobertura del 65%.

1  

Fitxers adjunts

nota de premsa

nota de premsa
PDF | 68