El conseller d’Agricultura també ha aprofitat l’acte per agrair a l’observador de la Dieta Mediterrània a la Xina “la gran tasca que està duent a terme amb l’objectiu de fomentar la investigació i la difusió dels avantatges de la Dieta Mediterrània”
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presentat avui l’acte “Agroindústria, espai de col·laboració: joves xinesos a Catalunya”, organitzat pel Departament d’Agricultura amb la participació de la Unió d’Associacions de Xinesos de Catalunya.
A l'acte han assistit el cònsol general de la República Popular de a Xina a Barcelona, Heng Tang, el cònsol de la RPX a Barcelona, Guau Lu, el president de PIMEC comerç Barcelona, Andreu Llargués, el president de l'Associació Xinesa de Catalunya, Lam Chuen Ping, i Pedro Nueno, professor d'inciativa emprenedora de IESE i president de l'escola CEIBS
El conseller Ciuraneta ha destacat la importància de la formació per al futur del jovent, en el marc de tres prioritats fonamentals com són desenvolupar una economia basada en el coneixement i la innovació; impulsar la transició a una economia que utilitzi més eficaçment els recursos, més verda i més competitiva, i fomentar una economia amb un elevat nivell d’ocupació i de cohesió econòmica, social i territorial.
Segons Ciuraneta, “aquestes prioritats s’han d’assolir mitjançant l’impuls de la recerca, la innovació, l’economia digital; la modernització de la indústria i l’increment de l’eficiència energètica i la utilització eficaç dels recursos; i, sobretot, la millora del grau de capacitació de les persones i de la seva formació. És en aquests punts on el jovent hi té molt a dir. Vosaltres sou i sereu els veritables protagonistes del canvi cap a un altre model productiu”.
El conseller ha afegit que “a Catalunya, hi ha un ampli consens que la sortida de la crisi està relacionada directament amb la capacitat de transformar el model productiu envers un de més competitiu internacionalment, diferenciat i de més valor afegit. Però el que potser no tothom té tan clar és que, per evolucionar cap a aquest nou model, calen uns recursos humans amb una certa qualificació, dels quals avui no disposem al país”.
“Això demostra que la clau és en la formació. I que, per tant, hem de treballar per millorar el nivell educatiu. Hem de reduir dràsticament la població activa amb un nivell baix de formació. Heu de seguir estudiant i heu d’animar aquells companys vostres que volen deixar els estudis a no fer-ho. Sé que us hem dit mil vegades que s’ha d’estudiar, però ara més que mai continua sent necessari fer-ho. I hem de treballar perquè us formeu en allò que demana el mercat i per crear més emprenedors”, ha afegit el conseller.
Finalment, ha assenyalat que “és cert que és un moment difícil, però també ho és que ens trobem en un moment d’oportunitats: tenim joves més formats que mai; per primera vegada, tenim molts joves empresaris que estan fent grans coses; tenim uns joves que coneixen món i, com sempre, el jovent ha tingut una millor capacitat per adaptar-se als canvis. Per això, el meu missatge cap a vosaltres és d’esperança. Hi ha molt a fer i molt a dir. Teniu recursos i unes famílies i una escola al darrere que us poden ajudar a decidir, tirar endavant i activar la il·lusió per trobar el vostre camí. Aprofiteu el que teniu. Formeu-vos i empreneu!”
Catalunya i la Xina creen sinergies a favor de la Dieta Mediterrània
El conseller Ciuraneta ha aprofitat l’esdeveniment per agrair al president de la Unió d’Associacions de Xinesos de Catalunya i observador de la dieta mediterrània a Xina, Lam Chuen Ping, la “gran tasca que està duent a terme amb l’objectiu de fomentar la investigació i la difusió dels avantatges de la Dieta Mediterrània”.
Ciuraneta ha destacat que l’alimentació mediterrània és una valuosa herència cultural que, a partir de la simplicitat i la varietat, ha donat lloc a una combinació equilibrada i completa d’aliments, gens renyida amb el plaer gastronòmic. “La dieta mediterrània no és només un patró alimentari que combina ingredients de l’agricultura local, sinó un estil de vida, una aposta per uns valors compartits d’un territori, un model d’alimentació i uns hàbits de consum propis de la cultura mediterrània”.
En aquest sentit, el conseller ha subratllat que “el patró d’alimentació de la Mediterrània es considera una proposta d’alimentació molt saludable. Segons evidencia la ciència, els mediterranis han aconseguit, a través dels segles, configurar un model alimentari excel·lent per a la salut”.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
4