Ciuraneta en el moment de la inauguracio
Ciuraneta en el moment de la inauguracio
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del delegat del Govern, Ramon Farre, i del director dels Serveis Territorials, Jaume Fabá, ha inaugurat avui la 23a Fira del Préssec de Pinyana, Alfarràs (Segrià).
 
El conseller Ciuraneta ha volgut agrair l’oportunitat “d’estar present en una fira tan consolidada com aquesta. Un esdeveniment que ha contribuït a consolidar i promocionar el préssec de Pinyana. Potenciant l’activitat econòmica al voltant del vostre producte local, mitjançant la gastronomia, les degustacions. Contribuint a la professionalització del sector amb la Jornada tècnica de l’Escola Agrària.” 
 
“El préssec de Pinyana té un reconeixement per part del consumidor que el fa molt atractiu. És un préssec que ha pres una consideració especial gràcies a les seves característiques qualitatives i gustatives. A més, en comparació amb la majoria de préssecs de Catalunya (que són fruites primerenques d’estiu), el vostre és un préssec tardà, que encara el fa més especial. Això  fa que el préssec de la Ribagorçana hagi arribat a fer-se un mercat propi”, ha explicat el conseller.
 
Ciuraneta també ha aprofitat per reconèixer la pagesia i el món rural. Ha posat en valor els pagesos i els seus coneixements i ha els demanat “animar les noves generacions a crear sinergies entre els joves i els pagesos de tota la vida. Junts sumeu.”
 
Sobre la campanya de fruita dolça 2015, la primera que començava sense el mercat rus, el conseller ha recordat que “la UE exportava a Rússia 2,2 M de tones de fruites i verdures i n’era el seu principal proveïdor, i les greus conseqüències per al nostre sector sobre els preus i el destí de les exportacions. Per això, s’ha demanat l’activació de mesures extraordinàries de retirada”.  
 
I ha insistit en “treballar més l’organització sectorial i, per tant, millorar l’oferta. Estructurar. Enfortir. Treballar en la innovació, especialment que ajudi a la internacionalització, a la necessària reorientació dels destins, amb campanyes de difusió del préssec i nectarina en punts de venda i mercats majoristes a través del Codi de Bones Pràctiques Comercials”.
 
Finalment, ha fet referència al foc bacterià, i ha dit que “no podem parlar de control d’aquesta plaga, però podem assegurar que es pot conviure amb ella sense haver d’arribar a la solució més dràstica, que és l’arrencada d’arbres. 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

f1

f1
JPG | 498

f2

f2
JPG | 157