•  Nou marc de col·laboració permanent i estable per fer possible les polítiques de simplificació administrativa a tots els nivells de l’administració
  • Acord entre Generalitat, diputacions i món local per reduir les traves burocràtiques als negocis, mitjançant les noves tecnologies
  • Actualment hi ha 495 tràmits que es poden fer a través de la Finestreta Única Empresarial
  • La llei de simplificació administrativa beneficiarà 53.700 nous negocis l’any i suposa un estalvi de 68,4 milions d’euros per a les empreses
 

Comença l’aplicació de la llei de simplificació administrativa


El 13 d’agost va entrar en vigor la llei de simplificació administrativa per agilitzar els tràmits d'inici de les activitats econòmiques de baix risc, després de ser aprovada pel Parlament el passat juliol.
 
Aquesta iniciativa del Govern redueix els tràmits, incrementa la transparència i la simplicitat dels procediments i elimina el temps per iniciar una activitat, i significa un canvi de model de relació entre les empreses i l’administració que facilita l’activitat econòmica, atorga confiança a l’empresariat i redueix les barreres administratives.
 
Es calcula que la iniciativa podria beneficiar 53.700 nous negocis l’any i suposa un estalvi de 68,4 milions d’euros per a les empreses.
 
 
Un pas més en la implantació de la finestreta única al món local


El 17 de setembre la Generalitat, les quatre diputacions i les dues entitats municipalistes de Catalunya han signat un conveni per avançar en la simplificació administrativa. L’objectiu comú: disposar d’una administració oberta i àgil, que faci de la finestreta única una bona eina per un país modern, que va a favor dels emprenedors i de tota la ciutadania.
Suposa un impacte directe en el servei a la ciutadania i permet als ajuntaments treballar amb més agilitat.
 
Nou marc de col·laboració per facilitar la incorporació dels ens locals a la Finestreta Única Empresarial

El conveni signat té per objecte la constitució d’un marc permanent i estable de relació amb la finalitat de col·laborar estretament per fer possible l’èxit de les polítiques de simplificació administrativa i d’impuls de l’activitat econòmica, per garantir el millor compliment de la Llei per part de totes les administracions públiques de Catalunya i del conjunt d’entitats que tenen adscrites o hi estan vinculades.
 
La finestreta única empresarial actua com a xarxa interadministrativa amb la finalitat de facilitar l’accés als tràmits dels procediments administratius que són competència de les administracions públiques i iniciar-ne la tramitació.
 
La Generalitat, com a responsable de l’organització i la gestió de la implantació de la finestreta única empresarial, mitjançant el Consorci Administració Oberta de Catalunya, que desenvolupa i desplega el servei de finestreta única empresarial per al món local (FUE Local), comunicarà a la resta de parts signatàries els projectes relacionats amb el disseny o el desenvolupament d’aquesta solució tecnològica i escoltarà i valorarà les seves propostes i observacions.
 
Tasques futures a realitzar per implantar la FUE al món local

·         L’AOC posarà a disposició de tots els ens locals les solucions tecnològiques que els permetin crear els seus propis models i el suport necessari per a la seva implementació.
·         Les diputacions signatàries, amb la col·laboració, dels consells comarcals impulsaran la creació de finestretes úniques empresarials per part dels ens locals del seu territori, tot fomentant l’adopció del model de  tràmits estàndard i els serveis electrònics que ofereix l’AOC a través del servei FUE Local, i que s’integra al Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya.
·         La Generalitat i les diputacions es comprometen a elaborar un programa de suport econòmic, tecnològic i jurídic per als ens locals, així com un programa general de formació i una comissió de seguiment.