L’acord promourà que l’alumnat de la UB pugui fer pràctiques en diverses unitats d’aquest Departament, i també la participació del personal tècnic del DARP en la docència d’aquestes matèries
DARP
El conseller Ciuraneta i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, signant el conveni
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP), Jordi Ciuraneta, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, han signat un acord per consolidar la col·laboració entre les dues institucions en els àmbits de l’alimentació i la nutrició, la seguretat i la qualitat alimentàries i la gastronomia.
 
Aquest conveni establirà un programa entre la Universitat de Barcelona, mitjançant els ensenyaments que s’imparteixen al campus de l’Alimentació de Torribera (adscrits a la Facultat de Farmàcia), i el DARP amb l’objecte d’oferir pràctiques externes d’estudiants de Grau i Màster en diferents unitats d’aquest Departament. Aquestes activitats hauran de tenir una relació estreta amb els coneixements teoricopràctics continguts en els plans d’estudi i tindran com a finalitat completar llur formació perquè puguin incorporar-se al món laboral en el sector agroalimentari amb més possibilitats d’èxit.
 
L’oferta de places de pràctiques, els temes de treball i els lloc, unitat, centre o laboratori on es realitzin seran acordats de manera conjunta per ambdues entitats. Les pràctiques es formalitzaran d’acord amb els corresponents convenis de cooperació educativa.
 
La Universitat de Barcelona podrà comptar amb la col·laboració del personal del DARP com a experts en diferents unitats docents del pla d’estudis i també com a assessors externs en la programació i coordinació del pla d’estudis corresponent.
 
DARP
Membres del dept. d'Agricultura i la Universitat de Barcelona partícips en l'elaboració d'aquest conveni
Junts per les ciències gastronòmiques
 
En el marc d’aquest mateix acord, s’establiran grups de treball entre la UB i el DARP a fi de potenciar projectes estratègics que fomentin la recerca i innovació en l’àmbit de les ciències gastronòmiques i la seva connexió amb la producció d’aliments de qualitat a Catalunya. Aquests grups de treball es constituiran a proposta conjunta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP i la Direcció del Campus d’Alimentació de Torribera.
 
En aquest sentit, tenint en compte el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016 que deté Catalunya, es duran a terme actuacions conjuntes entre la UB i el DAAM per assolir els objectius definits per la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia, a través de l’intercanvi del coneixement amb les altres regions europees, la recerca i la innovació en aquest camp.
 
Així mateix, la Universitat de Barcelona, promotora de la Fira ExpAliments,  dedicada a la difusió del coneixement alimentari i gastronòmic entre la societat catalana i especialment entre un públic no especialitzat de l’entorn geogràfic del Barcelonès Nord i el Maresme, es compromet a dedicar una part de la Fira anual a promoure el coneixement de la població sobre àmbits de la cuina catalana i la dieta mediterrània en coordinació amb les unitats que indiqui la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.
 
Finalment, la Universitat de Barcelona posarà a disposició del Laboratori Agroalimentari del DARP l’oferta tecnològica alimentària integral i noves metodologies analítiques i aplicacions de les tecnologies instrumentals a fi d’ampliar la cartera de serveis actuals del Laboratori Agroalimentari.
 
L’acord tindrà una vigència de quatre anys i una comissió mixta formada per alts executius d’ambdues institucions vetllaran pel compliment dels objectius proposats.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.