Els 25 joves seleccionats a través la campanya ‘Selfidees’, que va impulsar a mitjans de juliol la Direcció general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, participen aquest dissabte en una Jornada de Creativitat amb professionals del món de la innovació que els explicaran com convertir idees abstractes en productes i projectes.
La Jornada, que té lloc a l’Alberg de Vic i a l’Edifici El Sucre de la capital d’Osona, consisteix en quatre tallers d’innovació i creativitat. Els tallers, dirigits per emprenedors experts i reconeguts, tracten de l’estratègia del design thinking, això és, com passar de la idea a la pràctica, a càrrec de l’artista i fundadora de Tiny Mighty, Maria Gil; saber si una idea és vàlida o no, a càrrec del consultor a Infonomia Josep Lluís Sánchez; mètodes per prototipar una idea i testejar-la, taller a càrrec del dissenyador industrial i fundador de Haiku Studio, Diego Paredes; i maneres d’explicar la idea (pitching), a càrrec de la creativa a Corazón de Galleta, Ariadna Mateu.
El director general de Joventut, Toni Reig, ha donat la benvinguda aquest matí als participants a la Jornada, durant la qual exposen i treballen amb les idees amb les quals van guanyar el ‘Selfidees’. Aquest concurs, impulsat per la Direcció General de Joventut, ha consistit en un concurs d’idees originals entre els joves a través de les xarxes socials Instragram, Twitter i Facebook. Els participants havien de fer-se un selfie o una foto il·lustrativa que acompanyés la seva idea creativa amb un text descriptiu. A la vegada, els joves reptaven altres coneguts a participar en el concurs i a proposar noves idees.
Aquesta iniciativa tenia l’objectiu de fomentar l’esperit participatiu i emprenedor entre els joves. Mitjançant un sistema de votacions populars, els 25 joves amb més m’agrada a la seva ‘selfidea’ van ser seleccionat per participar en la jornada d’avui. Entre les ‘selfidees’ guanyadores, amb centenars de vots, hi ha la utilització d’ampolles comestibles i biodegradables durant les curses populars, seguint la tècnica d’esferificació proposada pel cuiner Ferran Adrià; una ràdio que canviï de música segons l’estat d’ànim de l’oient; o la creació d’un local d’assaig aquàtic perquè els grups de música puguin assajar durant els dies de forta calor.
La jornada clourà aquesta tarda a les 19:30h a l’Edifici El Sucre de Vic, amb una xerrada d’innovació oberta a tothom i que comptarà amb les ponències de sis emprenedors joves destacats: el compositor Óscar Araujo, el comunicador Guillem Carol, els periodistes Roger Carandell i Ernest Codina, l’artista Maria Gil i el doctor en física Josep Lluís Sánchez.
Finalment també hi haurà l’actuació musical del grup de pop en català Crossing.