El conseller d'Agricultura i President de l'Areflh, Jordi Ciuraneta, amb el secretari general de l'organització de productors, Jacques Dasque
El conseller d'Agricultura i President de l'Areflh, Jordi Ciuraneta, amb el secretari general de l'organització de productors, Jacques Dasque
La proposta de modificacions de l'Organització Comuna de Mercats, perquè aquesta sigui més eficaç, així com la idea de presentar davant el Parlament Europeu les propostes de l'AREFLH, mitjançant l'organització d'un taller, són algunes d’aquestes iniciatives  
 
L'AREFLH agrupa les principals regions europees productores de fruita i hortalisses, de plantes ornamentals i oli d’oliva
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, actual president de l’Associació de Regions Europees productores de Fruita, Verdura i Hortalisses (AREFLH), Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, i el director general d’Agricultura i Ramaderia, s’ha reunit aquesta tarda, en el marc de la fira Fruit Attraction que aquests dies té lloc a Madrid, amb diferents membres d’aquesta organització.
 
En el decurs de la trobada, s’han plantejat algunes de les activitats que han d’ajudar a fer realitat els objectius de l’AREFLH. Així, el primer tema plantejat pel conseller Ciuraneta és la proposició que vol presentar l’Associació davant la Comissió Europea de modificacions de l'Organització Comuna de Mercats (OCM), perquè aquesta sigui més eficaç i simple i de majors garanties en cas de crisi de mercats i alimentària. En aquest sentit, Ciuraneta ha explicat que s’ha aconseguit que la Comissió Europea reconegui la importància de les AOP.
 
El conseller d’Agricultura també ha parlat de la idea de presentar davant el Parlament Europeu les propostes de l'AREFLH, mitjançant l'organització d'un taller titulat "Cap a unes noves normes per al sector europeu de fruites i hortalisses".
 
Una altra de les activitats proposades a la reunió és l’obertura d'un diàleg euromediterrani amb la participació de Fert (Associació de cooperació internacional per al desenvolupament agrícola de països emergents), així com la creació de grups de contacte entre productors de pera, préssec, nectarina, castanya, espàrrec, per compartir experiències.
 
Finalment, s’ha discutit sobre l’organització de l’AREFLH a l'horitzó 2025 d'acord amb la redefinició de les prioritats de l’Associació. Aquestes reformes han de prendre en consideració que es tracta d’una activitat col·legial, en la qual participen tant les regions com les associacions de productors, una millor comunicació entre els socis mitjançant conferències telefòniques i videoconferències, que ha de tenir un nombre reduït de grups de treball sobre temes específics, l’increment de la seva actuació com a lobby i l’ampliació del nombre de regions adherents i la seva participació en programes europeus.
 
Una organització en defensa dels productors de fruita i hortalisses
 
L'AREFLH, nascuda el 1999, agrupa les principals regions europees productores de fruita i hortalisses, de plantes ornamentals i oli d’oliva. Actualment en formen part 24 regions de Bèlgica, França, Grècia, Itàlia, Portugal i l’Estat espanyol. Aquestes 24 regions representen, dins del conjunt de la Unió Europea, el 45% de la producció de fruita i hortalisses, el 60% de la producció de flors i plantes i el 85% de l’oli d’oliva.
 
 
 
Un altre moment de la reunió de l'Areflh avui a Madrid
Un altre moment de la reunió de l'Areflh avui a Madrid
La participació del Departament d’Agricultura a l’AREFLH, per delegació del president de la Generalitat, és molt activa, i també forma part del bureau de direcció. El president de l’AREFLH és el president de la regió, en aquest cas de Catalunya, que atorga el mandat al responsable de la cartera d’agricultura, el conseller Jordi Ciuraneta.
 
Els objectius fonamentals de l’ens són: representar i defensar els interessos econòmics i socials dels sectors hortofructícoles, oleícoles i de l’horticultura davant de les instàncies europees i mundials; afavorir els intercanvis d’experiències i projectes comuns entre regions i organitzacions professionals; i ser organisme de propostes sobre els principals assumptes que condicionen el futur de les produccions d’aquests sectors.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat

2  

Fitxers adjunts

f1

f1
JPG | 101

f2

f2
JPG | 149