DARP
Un moment de la reunió
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Joan Girona, va presidir ahir, a Barcelona, la reunió de la comissió paritària del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya (CBPC), a la qual també hi van assistir representants de les entitats signatàries de l’Acord.
 
En el decurs de la trobada, es va fer una valoració i el seguiment de les actuacions realitzades l’any 2015, en què s’han dut a terme 5 campanyes de promoció de productes de temporada: patata nova, cirera, pomes/peres, préssec/nectarina i clementina. Aquestes campanyes pretenen posar en valor les qualitats d’aquests productes autòctons i de temporada i promoure’n la seva millor percepció i el seu consum.
 
També es van debatre i plantejar diverses problemàtiques relacionades amb les diferents baules de la cadena alimentària, per tal de valorar quines actuacions es poden fer en el marc del CBPC per intentar millorar les pràctiques comercials entre les diferents baules de la cadena, així com també amb l’objectiu de donar més transparència a la informació adreçada al consumidor.
 
En aquest sentit, i per tal aprofundir i avançar en aquestes aspectes, es preveu properament fer una reunió dels dos grups de treball del CBPC: Grup de treball de millora de la percepció del consumidor, i grup de treball de millora de les pràctiques comercials.
 
Durant la reunió, representants de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) van exposar l’estudi que estan realitzant sobre l’eficiència de la cadena alimentària i en la part inicial de la mateixa, i han demanat la col·laboració de les entitats adherides al CBPC per tal de poder elaborar l’estudi amb tots els agents implicats. Aquest estudi, promogut per l’ARC, compta amb la col·laboració del DARP.