moment de la inauguració
moment de la inauguració
Reivindica aquest producte de proximitat i de tradició culinària
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presidit avui la XXV Mostra de la Cuina Popular amb Naps de Cerdanya a Ger.
 
La festa que serveix per reivindicar la recuperació del cultiu del nap a la Cerdanya ha aplegat alcaldes, mestresses i gent de tota la comarca, i també visitants que han volgut acostar-se per participar en aquesta tradicional trobada.
 
El conseller Ciuraneta ha explicat que aquesta festa “guanya adeptes gràcies a la gran tasca de difusió que permet donar a conèixer el nap més enllà dels límits de la comarca i difondre’l des de diferents vessants, i l’ha fet un producte cada cop més valorat i apreciat”.
 
D’altra banda, Ciuraneta ha volgut ressaltar que el nap de la Cerdanya és un producte de km 0, de qualitat i saludable, i que resumeix la gastronomia de la Cerdanya. Precisament en aquest sentit, el conseller ha defensat “els petits productors i el consum local que ajuden a maximitzar els esforços de foment i promoció dels productes de temporada i a millorar la sensibilitat envers l’entorn mediambiental”. Així, el conseller ha explicat que es “tracta de potenciar tots aquells valors que ens permetin avançar en l’agricultura del segle XXI”. Es tracta de procurar retornar als valors de la proximitat, de la tradició, del saber fer i del tracte familiar, i de defensa del mercat de quilòmetre 0.
 
Finalment, Ciuraneta ha aprofitat per felicitar l’organització per aquest nou èxit, i principalment felicitar les mestresses que han participat en la mostra perquè en són les protagonistes. Ha volgut deixar clar que elles prenen un paper clau en “la riquesa de la cuina catalana, la de sempre i la que es reinventa, s’adapta i recupera productes autòctons i d’aquí”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

f1

f1
JPG | 263