Miniatura

Instal·lació de senyals a la ruta senderista del Cinquè Llac per millorar la convivència amb els ramats

query_builder   31 juliol 2017 17:56

event_note Nota de premsa

Instal·lació de senyals a la ruta senderista del Cinquè Llac per millorar la convivència amb els ramats

·         Els senyals, col·locats a petició de l’Associació Marques de Pastor, donen consells als excursionistes, sovint procedents de zones urbanes, per evitar situacions perilloses amb el bestiar i els seus gossos de protecció
Imatge
Assistents a l'acte de col·locació de la primera senyal a la ruta del Cinquè Llac.
L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha instal·lat avui la primera de les 19 senyals que l’Associació Marques de Pastor ha demanat col·locar a l’entorn de la ruta del Cinquè Llac amb consells per millorar la convivència entre els senderistes i els ramats.
 
Els Consells Comarcals del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça, col·laboren en la iniciativa amb la col·locació dels cartells en el lloc determinat, alhora que acorden amb els municipis afectats la ubicació i el manteniment de les mateixes.

L’Associació ha detectat problemes entre els excursionistes que fan la ruta, sovint provinents, com la majoria dels que recorren els camins del Pirineu, de zones urbanes, i els ramats extensius, amb els seus gossos de protecció. No es tracta d’actes de vandalisme sinó d’actituds imprudents dels senderistes, derivades del desconeixement de les reaccions que poden tenir els animals davant certs comportaments.
 
Per tal de donar algunes indicacions que poden millorar la convivència entre uns i altres, l’IDAPA i l’Associació han col·laborat en el disseny d’unes senyals que ofereixen recomanacions als excursionistes al voltant de la ruta del Cinquè Llac. Es tracta d’un recorregut que transcorre per les comarques de de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.
 
La primera d’aquestes senyals s’ha col·locat avui al Camí de Prat d’Or, a Sarroca de Bellera (Pallars Jussà), en un acte al què han assistit el director de l’IDAPA, Pere Porta; el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona; l’alcalde del municipi, Josep Ramon Lloret; Mireia Font, representant de l’Associació Marques de Pastor; membres dels consells comarcals de l’Alta Ribagorça i del Pallars Sobirà, així com representants de l’Associació Bruna dels Pirineus i de l’associació del Cavall Pirinenc, representant al sector ramader.
 
L’IDAPA s’ha fet càrrec del cost del disseny i fabricació de les senyals, valorat en 2.000 euros, així com de la col·locació de la primera, mentre que els consells comarcals assumiran la despesa d’instal·lar la resta en els trams de la ruta que discorren pels seus respectius territoris. Aquesta instal·lació es durà a terme al llarg del mes d’agost.
 
Una vegada col·locada tota la senyalització, es valoraran els seus resultats, amb la intenció d’oferir-la a altres consells comarcals, institucions o associacions que gestionin rutes senderistes i que hagin detectat els mateixos problemes.

2  

Imatges

Fotografia de l'acte de col·locació

Fotografia de l'acte de col·locació 780

Senyal

Senyal 1140

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 714

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined