Foto reunió

Consellera Chacón: "Convocarem les eleccions a les cambres de comerç abans de finals d'any"

query_builder   5 desembre 2018 12:38

event_note Nota de premsa

Consellera Chacón: "Convocarem les eleccions a les cambres de comerç abans de finals d'any"

Foto reunió
·     La consellera Àngels Chacón es reuneix per primera vegada amb els presidents de les 13 cambres de comerç de Catalunya
 
·     La trobada, en què també ha pres part la secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, també ha servit per reprendre els treballs d’elaboració de la nova Llei de Cambres de Comerç
 
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha reunit avui per primera vegada amb els presidents de les 13 de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació catalanes. La trobada, en què també ha participat la secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, ha servit per abordar aspectes relacionats amb l’imminent procés electoral que s’ha d’obrir per renovar els plenaris de les cambres, per reprendre els treballs d’elaboració de la nova Llei de Cambres de Comerç i per posar en comú objectius i opinions relacionats amb la gestió d’aquestes entitats. La consellera ha subratllat la necessitat d’avançar en aquests àmbits donada “la importància de les cambres com a corporacions públiques al servei del teixit empresarial i representatives de l’activitat econòmica del país, i el paper fonamental que juguen per la seva capil·laritat al territori”.
 
Chacón ha anunciat “la voluntat de convocar les eleccions camerals abans de finalitzar l’any”, i ha insistit en la necessitat d’incrementar la participació i democratitzar el vot. L’objectiu és que els nous plenaris de les cambres estiguin constituïts el proper mes de juny.
 
La consellera ha remarcat que “tots els agents que en el propers mesos participarem en aquest procés ens hem de conjurar per aconseguir la major participació”, i ha recordat que en els darrers comicis “va votar menys d’un 2% del cens”. Per això, després de repassar les novetats que incorporarà el procés electoral en aquest sentit, com el vot electrònic presencial i remot, la simplificació dels processos d’elecció directa o l’eliminació de la targeta censal, la consellera ha instat les entitats a prendre mesures per fomentar la participació de les 682.000 empreses que tenen dret a vot.
 
En l’actualitat, ja s’estan efectuant alguns tràmits necessaris per a la celebració de les eleccions. Així, el Consell General de Cambres de Catalunya està licitant la contractació de la plataforma que permeti el vot electrònic, i el departament d’Empresa i Coneixement està preparant la contractació de l’auditoria per verificar la correcció i transparència de tot el procediment.
 
Un altre tema que s’ha abordat ha estat l’elaboració de la nova Llei de Cambres de Comerç de Catalunya, que va quedar paralitzada amb la finalització forçada de l’anterior legislatura. A partir de l’avantprojecte que ja s’havia treballat, la reunió ha servit per començar a discutir alguns dels continguts que haurà d’incorporar el nou text, com aquells relatius al finançament de les entitats o a la perspectiva de gènere. 
 
La trobada també ha servit per escoltar els presidents de les cambres i per posar sobre la taula qüestions relacionades amb la gestió diària d’aquestes entitats, com ara el compliment del conveni marc entre la Generalitat i el Consell General de Cambres de Catalunya.

2  

Imatges

Foto de família de la consellera Chacón, la secretària general del departament d'Empresa i Coneixement, Marta Felip, i els 13 presidents de les cambres catalanes

Foto de família de la consellera Chacón, la secretària general del departament d'Empresa i Coneixement, Marta Felip, i els 13 presidents de les cambres catalanes 1948

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 2678

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined