Vot electrònic

El departament d'Empresa i Coneixement dona el tret de sortida a les eleccions a les 13 Cambres de Comerç catalanes

query_builder   18 desembre 2018 15:52

event_note Nota de premsa

El departament d'Empresa i Coneixement dona el tret de sortida a les eleccions a les 13 Cambres de Comerç catalanes

El departament d’Empresa i Coneixement ha donat avui el tret de sortida a les eleccions per a la renovació dels plenaris de les 13 Cambres de Comerç, Indústria i Navegació que hi ha a Catalunya. La secretària general del departament, Marta Felip, ha signat la resolució de la convocatòria electoral, que posa en marxa un procediment que culminarà el proper mes de juny amb la constitució dels nous plens camerals.
 
D’acord amb la resolució, 682.000 empreses estaran cridades a emetre el seu vot de manera electrònica el dia 8 de maig, si opten pel vot electrònic presencial, o entre els dies 2 i 7 de maig, si opten pel vot electrònic remot. La votació dels candidats i de les candidates a proposta de les organitzacions empresarials es realitzarà el juny, mentre que la dels candidats i candidates de les empreses de major aportació voluntària es farà d’acord amb els reglaments de règim interior de cada cambra. Les candidatures elegibles s’hauran d’haver presentat entre el 12 i el 25 de febrer de 2019.
 
El departament d’Empresa i Coneixement verificarà, mitjançant la designació d’un auditor, el compliment de les garanties del procés de vot electrònic. A més de vetllar per la correcció i transparència de tot el procediment electoral, la Generalitat treballa per fomentar i incentivar la participació per tal que els nous plenaris tinguin la màxima representativitat. En aquest sentit, a més d’aplicar el vot electrònic i d’introduir mesures com la simplificació dels processos d’elecció directa o l’eliminació de la targeta censal, la convocatòria insta totes les cambres a informar i donar publicitat de tots els tràmits del procés electoral tant en totes les seves delegacions com en tots els seus canals telemàtics.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined