'Honeyland', el documental del mes de setembre, subtitulat en català  

query_builder   31 agost 2020 10:46

event_note Nota de premsa

'Honeyland', el documental del mes de setembre, subtitulat en català  

FOTO

El Docs Barcelona del Mes de setembre es podrà veure a 30 sales de Catalunya, 1 de les Illes Balears i 1 del País Valencià en VOSC, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

En una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l’Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet que no té ni carreteres, ni electricitat, ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, la mel que produeixen no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d’amansar-les per poder extreure’n la mel i vendre-la a la ciutat més propera.

L’arribada d’una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l’Hatidze i de les seves abelles. En un primer moment, els rep amb els braços oberts, oferint-los el seu afecte, el seu brandi i els seus consells d’apicultura. Però no passa gaire temps abans que en Hussein, el patriarca de la família nòmada, vegi l’oportunitat de posar en pràctica els seus interessos comercials amb la mel per poder alimentar els seus infants.

Tot i que l’arribada de la família proporciona companyia i alleujament a la soledat de l’Hatidze, també provoca un sotrac en l’ordre natural de la zona i es converteix en una amenaça per als seus mitjans de supervivència. Un retrat colpidor sobre la desaparició d’una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària.

'Honeyland' ha estat nominat als premis Oscar a Millor Pel·lícula Internacional i a Millor Documental 2020 i reconegut a festivals com ara: São Paulo International Film Festival 2019 (Brasil); SEMINCI Valladolid 2019 (Espanya); Montclair Film Festival 2019 (Estats Units); BIFF 2019 (Estats Units); New Films FF 2019 (Estats Units); International Documentary Association 2019 (Estats Units); Sarasota Film Festival 2019 (Estats Units); Sundance 2019 (Estats Units); Critics’ Choice Documentary Awards 2020 (Estats Units); Athens International Film Fest 2019 (Grècia); Mumbai Film Festival 2019 (Índia); DocAviv Film Fest 2019 (Israel); Millennium Docs Against Gravity 2019 (Polònia); St. Petersburg Message to Man Film Festival 2019 (Rússia); Visions du Reél 2019 (Suïssa) i Hong Kong IFF 2019 (Xina)..

Es podrà veure a partir de demà dimarts, 1 de setembre, a 32 sales en versió original subtitulada en català.

El Docs Barcelona del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

Trobareu informació actualitzada sobre cinema a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

www.eldocumentaldelmes.com