Lectura

L'executiu reforça el pes del sector educatiu en el Consell Nacional de la Lectura

query_builder   15 setembre 2020 15:23

event_note Nota de premsa

L'executiu reforça el pes del sector educatiu en el Consell Nacional de la Lectura

  • L’objectiu de la incorporació de representants de l’àmbit educatiu és que el Consell gaudeixi de la màxima representativitat

 

El Govern ha acordat augmentar el nombre de vocalies del Consell Nacional de la Lectura per tal de reforçar el pes del sector educatiu dins aquest òrgan col·legiat de caràcter consultiu, que té com a missió principal participar en l’elaboració i desplegament del Pla nacional del llibre i la lectura.

 

Concretament, l’Executiu ha aprovat incorporar-hi la persona titular de la Direcció General de Currículum i Personalització del Departament d’Educació; de la Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Educació; un representant de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i un representant de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC). L’objectiu de la incorporació de representants de l’àmbit educatiu és que el Consell gaudeixi de la màxima representativitat, tant de l’àmbit cultural com de l’educatiu.

 

El Consell Nacional de la Lectura inclou professionals, institucions i associacions de l’àmbit del llibre i la lectura, tant del sector públic com del privat, així com diversos experts. Té les funcions següents: participar en l’elaboració del Pla i proposar mesures; efectuar el seguiment del desplegament del Pla i proposar iniciatives de desplegament; fomentar la comunicació i la cooperació entre els diferents agents implicats en el desplegament del Pla per assolir-ne els objectius; proposar mesures per atendre les necessitats del sector del llibre i per fomentar la lectura; debatre i aprovar les propostes sorgides de les comissions de treball, i aprovar la proposta de Pla nacional del llibre i la lectura abans que el Departament de Cultura l’elevi al Govern.

 

El passat mes de juliol, el Govern va aprovar encarregar al Departament de Cultura, amb la col·laboració del Departament d’Educació, l’elaboració d’un Pla Nacional del Llibre i la Lectura i va crear el Consell Nacional de la Lectura. A diferència dels plans de lectura impulsats anteriorment (el 2008, el 2012 i el 2017), aquest és el primer pla que parteix d’un Acord del Govern i es fixa com a objectiu retornar igualment al Govern una proposta de pla per a la seva aprovació abans del mes de setembre de 2021. També per primera vegada, el pla es desenvolupa amb la implicació tant del Departament d’Educació com de la Secretaria d’Universitats i Recerca. El Pla Nacional del Llibre i la Lectura de Catalunya és una eina imprescindible per conèixer l’estat actual de l’àmbit del llibre i la lectura a Catalunya i les seves necessitats a llarg termini. Es tracta d’un instrument transversal, que ha d’elaborar el Departament de Cultura en coordinació amb el Departament d’Educació i que ha de servir per dissenyar les actuacions i inversions del Govern en l’àmbit del llibre i la lectura i les propostes de desplegament i modificació del marc normatiu actual.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined