Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per la intensitat de les pluges aquesta tarda al Vallès Oriental

query_builder   22 setembre 2020 18:27

event_note Nota de premsa

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per la intensitat de les pluges aquesta tarda al Vallès Oriental

  • Com a conseqüència de les fortes precipitacions s’ha hagut de tallar al trànsit la C-17 i s’ha interromput la circulació de trens entre Les Franqueses i La Garriga
  • El telèfon 112 ha rebut 144 trucades per les fortes pluges, pràcticament totes al Vallès Oriental (103) i al municipi de La Garriga (92)

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la intensitat de les pluges que han afectat sobretot aquesta tarda el Vallès Oriental, i en especial el municipi de La Garriga.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja havia emès un avís de temps violent aquesta tarda a les comarques del Vallès Oriental i Maresme, on també hi ha hagut fort vent i pedra.

Un cop les precipitacions més intenses han afectat el Vallès Oriental, s’han desplaçat cap al Maresme i sud de la Selva, i en aquests moments la majoria ja es troben al mar. També es mantenen precipitacions a les comarques del nord de Girona.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 144 trucades a causa del temporal, la majoria al Vallès Oriental (103) i concretament al municipi de La Garriga (92) entre les 16 i les 17 hores.

Els Bombers de la Generalitat han atès, entre les 16.00 h i les 18.00 h, un total de 59 avisos relacionats amb la pluja, dels quals 55 al municipi de la Garriga i un a Cànoves i Samalús, a la comarca del Vallès Oriental, i 3 al Maresme.

En la majoria de casos, els Bombers han estat requerits per acumulació d’aigua en baixos, locals, patis, soterranis, garatges, pàrquings i terrasses, i filtracions en sostres i murs. També per algun vehicle bloquejat per l’aigua, esllavissades i algun arbre caigut. A la zona de Can Figueres, de la Garriga, s’ha esfondrat part de l’estructura d’una casa d’una sola planta on no hi havia ningú (avís 17.46h). Els Bombers han desplaçat fins al lloc, una dotació.

Com a conseqüència d’aquestes intenses pluges, el Servei Català de Trànsit ha informat que s’ha tallat la C-17 a La Garriga en els dos sentits. Passades les 17.30 hores, s’ha reobert la via a la circulació, tot i que en sentit Barcelona hi resta un carril tallat i 4,5 km de congestió, i en sentit Vic hi ha 2,5 km de cua.

Pel que fa a la circulació de trens, s’ha interromput el tram de la Línia R3 entre Les Franqueses i La Garriga també per les pluges, i s’està gestionant servei alternatiu per carretera.