Presentació Centre Blockchain Catalunya

El Govern i la Cambra col·laboraran en l'impuls de la tranformació digital del teixit econòmic i del sector digital

query_builder   23 setembre 2020 12:42

event_note Nota de premsa

El Govern i la Cambra col·laboraran en l'impuls de la tranformació digital del teixit econòmic i del sector digital

  • La Cambra liderarà el Centre Blockchain de Catalunya amb iniciatives de difusió i sensibilització, formació, recerca, consultoria i organització d’esdeveniments
  • Aquesta acció s’emmarca en el conveni subscrit entre la Cambra de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals per impulsar les tecnologies avançades i el foment de l’economia digital
  • Ambdues institucions també col·laboraran en la promoció de projectes d’altres àmbits com el New Space, la Intel·ligència Artificial, la digitalització empresarial, la ciberseguretat i el Pla DonaTIC
Presentació Centre Blockchain Catalunya

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona col·laboraran en el desenvolupament de projectes conjunts dins del marc de les estratègies i plans impulsats pel Govern de la Generalitat en àmbits com la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, el New Space, la blockchain, el Pla DonaTIC i el Digital Innovation Hub de Catalunya.

La Llotja de Mar ha acollit aquest dimecres la presentació d’aquesta iniciativa, on hi han participat, entre altres, el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, la vicepresidenta primera de la Cambra, Mònica Roca, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

A través d’un conveni marc de col·laboració, signat per la Cambra de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals, s’impulsaran les tecnologies digitals avançades i el foment de l’economia digital. Aquest acord fixa actuacions conjuntes en àmbits com el New Space, la ciberseguretat i la intel·ligència artificial en matèria de sensibilització, dinamització de l’ecosistema local, elaboració d’estratègies, etc.

El conveni també preveu una col·laboració en el marc del Digital Innovation Hub per a la posada en marxa d’un ecosistema català d’innovació que faciliti a les empreses i les institucions l’accés a suport especialitzat, eines digitals i finançament per dur a terme la transformació digital del seu negoci. En concret, es contemplen accions com campanyes de difusió i sensibilització sobre digitalització, assessorament a pimes i autònoms i la creació de xarxes d’empreses i coneixement.

Per últim, la Cambra de Barcelona i el Departament treballaran plegats en el desplegament dels eixos d’actuació del Pla DonaTIC, amb l’objectiu d’apoderar i promoure l’accés de les dones a les TIC, fomentar-ne l’emprenedoria i potenciar la seva participació en espais de decisió. Així, s’impulsaran iniciatives com l’ampliació dels Premis DonaTIC i la creació d’un Observatori DonaTIC dins de l’Observatori Dona, Empresa i Economia amb indicadors en clau de gènere.

Centre Blockchain de Catalunya

L’acord també inclou el desenvolupament de la tecnologia Blockchain i les Distributed Ledger Technologies (DLT), que permeten impulsar l’ecosistema empresarial i la generació de nous models de negoci associats a aquests àmbits.

Com a part de l’Estratègia Blockchain de Catalunya impulsada per Polítiques Digitals, la Cambra crearà el Centre Blockchain de Catalunya, que tindrà com a missió, en primer lloc, la promoció de l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLT) al territori mitjançant la difusió, la recerca i el desenvolupament, i en segon lloc, convertir Catalunya en referent per a l’atracció d’empreses i talent en aquest sector.

El Centre, que també s’ha presentat aquest matí en el marc del conveni, estarà liderat per Quirze Salomó, i es basarà en el desenvolupament de cinc iniciatives estratègiques:

  • Difusió: es promourà i s’educarà sobre la tecnologia Blockchain i la seva aplicació, i es donarà suport a la celebració de reunions i esdeveniments de petit i gran format. En aquest sentit, l’aposta són les conferències internacionals, considerant com a prioritària la celebració d’una segona edició del congrés Democracy4all (D4A), prevista pels dies 6 i 7 d’octubre.
  • Recerca: el Centre Blockchain de Catalunya vol fer de pont entre la recerca acadèmica i la indústria. Per aquest motiu, una altra de les seves línies d’actuació serà el seguiment i la transferència del coneixement generat sobre tecnologia Blockchain a la indústria.
  • Desenvolupament de l’ecosistema: atès que és un sector encara emergent en l’àmbit de les TIC, cal crear consciència entre els polítics sobre els avantatges de les plataformes Blockchain. Aquest punt també inclou la realització d’informes semestrals sobre projectes en fase de desenvolupament a Catalunya i promoure la inversió en startups del sector.
  • Defensa de la neutralitat de la tecnologia i privacitat de les dades: el Centre Blockchain de Catalunya treballarà sempre amb flexibilitat i neutralitat quan explori i treballi en solucions específiques, atesa la rapidesa amb la qual aquesta indústria avança en casos d’ús, regulacions, etc.
  • Consultoria: com a entitat neutral, el centre cooperarà amb institucions públiques i privades, i les ajudarà a identificar necessitats de millora i les oportunitats que pot oferir la tecnologia DLT, tot analitzant el marc legal i verificant els requeriments dels projectes.

2  

Imatges

El conseller Puigneró amb el president de la Cambra, Joan Canadell

El conseller Puigneró amb el president de la Cambra, Joan Canadell 910

Foto de família

Foto de família 1378

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined